Vadinin İncisi Keşfedilmeyi Bekliyor

Vadinin İncisi Keşfedilmeyi Bekliyor

Vadinin incisi olan Suşehri, tabi güzellikleri ile dikkat çekiyor. Kösedağ´ın yanı başında kurulan ilçe, ılıman iklimi ve çeşit çeşit sebze ve meyvesi ile adeta yaşam cenneti.Doğa harikası olan SUŞEHRİ´nin turizm anlamlı değerlendirilmesi durumunda, göçün

 

SİVAS´ın en güzel ilçelerinden biri olan SUŞEHRİ, gezip görenleri kendisine hayran bırakıyor. SİVAS´a göre rakımı epey düşük olan ilçe, etrafında bulunan Gölova ve Akıncılar´ın da üssü konumunda.

KÖSEDAĞ´ın bir yanı Zara diğer yanı ise SUŞEHRİ olup, ŞEREFİYE ile de ilintili bir şekilde bölgenin tarım ve hayvancılık merkezi olarak da dikkatleri üzerine çekiyor.

Kılıçkaya barajı ile tatlı su balıkçılığında etkin olan ilçede profosyonel anlamda turizm çalışmaları yapılması durumunda ekonomik girdilerin de artacağı gözlemlenmekte.

SUŞEHRİ iş adamları ve bürokratları ile de öncü bir ilçe, İstanbul da epey bir etkin olan SUŞEHRİLİLER, bu sinerjilerini ilçelerine taşıyamadıkları noktasında eleştiri alıyorlar.

BELEDİYE ÇALIŞMALARI YETERSİZ

Sivas´ın en gözde ilçesi olan SUŞEHRİ´nin, VADİDE gözle görülür bir çekim merkezi olması gerekirken, ilçenin BELEDİYE hizmetleri konusunda yeterince başarılı olamadığı ifade edilmekte?İLÇEDE derli toplu bir mimari ve peyzaj çalışmasının eksikliği gözle görülürken,öyle özel ve güzel bir ilçede modern belediyecilik çalışmasının hayata geçmesinin elzem olduğu vurgulanıyor.