Tarih: 25.11.2018 15:37

Vah Canım Canım!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Şehrimizde Kutsal Cumartesi Kadın Günleri ayinleri devam ediyor. Gününü sekitmeden genelde ayda bir veya ayda iki tane olarak dizayn edilen kadın günlerine, yanlarına maskelerini alan bayanların iştirakleri ise tam kadro olarak görülüyor.

Günler öncesinden pasta böreklerin hazır edilmesi yanı sıra dışarıdan da yemek söylendiği bilinirken, ne kadar pasta börek hazır edilirse edilsin KISIRIN baş yiyecek olarak arzı endam ettiği gözlemleniyor.

Gün sırası kendinde olan bayanın bu yemekleri hazır etmek için adeta harap ve bitap düştüğü öğrenilirken, gelenleri memnun etmek için gösterilen üstün gayret ve çabanın da NOBEL ÖDÜLLÜK olduğu yorumlanıyor.

Kadınlar kadın günlerinde bir araya gelirlerken, erkekler ise sokakları arşınlamaya devam ediyorlar. Akşama kadar sokaklarda melul mahzun boyunları bükük halde, tavuk dürüm ve simite talim eden bir cümle erkek cemaatinin, bu halleri görenlerin yüreklerini burkuyor.

Çay ocaklarında önlerine simit yığıp azı dişleri ile bu simidi parçalayıp karınlarını doyurma moduna giren erkeklerin, daha olmazsa tavuk dürüm ile günü tamamladıkları gözlemleniyor.

Bir mazlum sukutuyla boyunlarını büküp akşamı bekleyen bir cümle erkek vatandaşımızın, akşam eve vardığında önüne konulan kuru KISIRI geveleye geveleye yemesi ise perişan bir hali gözler önüne seriyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —