Vah SİVAS Vah!

Vah SİVAS Vah!

SİVAS´tan da geçen DOĞU EKSPRESİ, KARS´a turist taşıyor. Yzarlar, şairler, gezginler, bilim insanları, belgeselciler KARS´a akın ediyor. SİVAS´ın bu yönde bir felsefi yorumlama ortaya koyarak, DOĞU EKSPRESİNİN dikkatini çekememesi hayretle izleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

DOĞU EKSPRESİ KARS´a adeta turist kafileri taşıyor. Biletler aylar öncesinden bitiyor.Sıradan gezginlerin ötesinde yurt içi ve yurt dışından nitelikli insanları da KARS´a taşırken, TELEVİZYON Program yapımcıları da KARS´a akın edip belgesel çekiyorlar.

Son olarak TV 2 de yayınlanan ?ÇOK GEZENTİ? isimli program da KARS´a giderek yılın sonunda kapsamlı bir program çekerken, SİVASLILAR bunu gıpta ile takip ediyorlar.

KARS kadar SİVAS´ın da değerleri olmasına rağmen, hatta YILDIZ DAĞI gibi önemli bir mekan olmasına rağmen, bu şehrin DOĞU EKSPRESİNDEN faydalanamaması üzüntü ile takip ediliyor.

Deniz, Sanayi, Orman ve ekonomik kalkınma olmayan şehirde TURİZM gelirlerinin artırılması için çaba gerekirken, Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün bu düşüncenin kıyısında dahi olamaması şehrin bir ayıbı olarak kayıtlara geçiyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS