Vali BARUT´tan İlkeli Duruş!

Vali BARUT´tan İlkeli Duruş!

SİDEMİR´de çalışan işçilerin kapı önüne konulması şehirde tepki ile karşılanıyor. Özel bir teşebbüse ait olan SİVAS DEMİR ÇELİK FABRİKASI´nda çalışan işçiler 5 aydır maaş alamıyorlar. Evlerine ekmek götüremeyen işçiler çok zor durumdalar.

 

Özel teşebbüs tarafından işletilen SİDEMİR can çekişiyor. Yaklaşık 5 aydır maaş alamayan işçiler çok zor durumdalar. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen işveren tarafından mağdur olan işçilere bir çözüm bulunması bekleniyor.

İlk yapıldığı zaman ve sonraları gerek siyasiler, gerekse şehrin ileri gelenleri tarafından sitayişle bahsedilen SİDEMİR´in düştüğü durumdan nasıl çıkması hususunda bir çabanın da olmaması hayret ediliyor.

Sivas´ın en büyük ve en güçlü birimi olan SİDEMİR de çalışan işçilerinin mağdur olması,aynı zamanda SİVAS´ın da mağdur olması anlamına geldiğini dile getiren Sivaslılar, biran önce bu sorunun çözümü için Hükümetin bir adım atması gerektiğini belirtiyorlar.

SİDEMİR işçileri haklı davaları için mücadele ederken, Sivas Valisi Alim BARUT´un ilkeli bir adımı memnuniyet ile karşılandı.

Devlete karşı olan yükümlülüğünü yerine getirmeyen SİDEMİR´de yasal olarak kayyımlık yapan Vali BARUT´un, kayyımlık ücretini (5 bin lira) almayarak kayyımlıktan Haziran ayı itibariyle çekilmesi, ilkeli bir devlet adamı tavrı olarak beğeni topladı.VALİ nin hiç kanuni sorumluluğu olmadığı halde "VALİ İSTİFA" sloganlarının ise neden atıldığı anlaşılamadı.

Sivas halkı ise, mağdur olan SİDEMİR işçilerine destek çıktıklarını belirttiler.

Ekmeklerinin onurlu kavgasında olan işçilerin sorununun ancak DEVLET tarafından çözülebileceğini belirten SİVASLILAR, Başbakan DAVUTOĞLU´nun SİDEMİR düğümünün çözümüne yardımcı olması durumunda, bunun SiVAS için unutulmayacak bir hizmet olacağını vurguladılar.



Anahtar Kelimeler: Vali BARUT İlkeli Duruş
TOLGA
13.12.2015 01:17:35
işçilere üzülmemek elde değil ancak, işçiler birazda gidip genel müdür ve yardımcılarının kapısında eylem yapsınlar, zira adamlar son model arabalar altında yüklü maaşlarla hala ordalar ve işçilerin yanında hiç görmedik onları, onlara da tepki konulmalı vali ne yapsın emniyet ne yapsın, önce genel müdür ve yardımcılarına bir hesap sormalı işçiler,,

ibrahim
13.12.2015 09:44:15
Gerçekten devlet adamına yakışır bir duruş olmuş. Sayın valimizi kutluyorum. Bu hassasiyetini ve duyarlılığını hastanelerin birleştirilmesi konusunda da göstermesini arz ederim kendisinden.

sidemirli
17.12.2015 09:17:21
ŞU ANA KADAR ALDIĞINIZ HER KURUŞU ŞEHİT AİLELERİNE BAĞAŞLAYIN. BİZ BU PARAYI HAK ETMEDİK DİYİN. EN ESKİ OLANLARINIZ NERDEYSE 300BİN 500BİN TL YE YAKIN PARA ALDI...HAK ETMEDİĞİNİZ O PARALARI. BIRAKIN SİDEMİRE ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLAYIN... BİZLER GURURLU ÇALIŞANLARIZ KENDİMİZE İSTEMEYİZ...BİZE DOKUNMAYAN YILAN BİNYIL YAŞASIN DEMEYİZ..