Vali Davut GÜL

Vali Davut GÜL

Sayın Cumhurbaşkanımızın nazarında SİVAS çok önemli bir yere sahip. Bu kent her zaman Devletinin ve Cumhurbaşkanımızın yanında durmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen haftaki SİVAS ziyareti çok önemli idi. Tarihi bir hüviyeti de içerisinde barındırmakta idi.Sayın Cumhurbaşkanımız halk ile kucaklaştı, hem dünyaya hem de değerli Sivas halkına güzel mesajlar verdi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın nazarında SİVAS çok önemli bir yere sahip. Bu kent her zaman Devletinin ve Cumhurbaşkanımızın yanında durmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın SİVAS ziyaretinde, şehrin Devlet adına temsilcisi Sayın Vali GÜL´ün, başarılı bir performans gösterdiği herkesin nazarı dikkatini celbetmiştir.

Aldığı eğitim ve MİA( Mülkü İdare Amiri) felsefesine son derece hakim olduğu konusunda bütün konukların hemfikir olduğunu gözlemledim.

Hatta çok değerli eski bir Siyasi arkadaş, ?Vali GÜL´e bu şehir ve başta biz siyasiler sahip çıkıp 5 sene bu kentte kalması için Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica etmeliyiz? dedi.

Birkaç gün önce şehir merkezinde bir arkadaş ile telefonda 1 saat kadar istişarede bulunduk. Siyasi bağlantısı olmayan, partilerin kapısını dahi bilmeyen tek derdi SİVAS daha nasıl ileri gider diye çaba gösteren bir insan bu. SİVAS´ta fikir üreten, ürettiği fikrin peşinde koşan, hiçbir kişi ve kurumdan bir talebi olmayan entelektüel bir insan bu.

Dedim Ki:

?Vali Bey nasıl halk nazarında??

Bana dedi ki:

?Son yılların en gayretkeş idarecisi. Sabah 8 olmadan evinden çıkıyor Valilik´e geçiyor.Pazar Günü bile alışılmış Mülki Amir dışında çıkıp okulların toplantılarına iştirak ediyor. Vali GÜL geldiğinden bu yana VALİLİK makamını, Sayın Cumhurbaşkanı ismi namına en iyi temsil ediyor ve güçlendiriyor. Yeni projelere açık. FİLM FESTİVALİ, Sivas Kongresinin 100.yılına 100 proje gibi düşünceleri hem benimsiyor hem de takip ediyor ? dedi.

Bu sözler beni ziyadesiyle sevindirdi?

Sorularıma devam ettim istişare mahiyetinde

Peki dedim:

 ?Vali GÜL´ü en çok ne zorlamakta??

O arkadaşın verdiği cevap çok ilginç?

?Vali GÜL´ün en büyük şansızlığı hızına yetişebilecek ne yazık ki bir tek bürokrat dahi yok? demesine ben dahi şaşırmadım zira ben denizde aynı kaanatteyim.

Mülki İdare Amirliği hattı zatında çok zor ağır mesuliyetleri olan bir vazife.MİA felsefesini içselleştirmek bu işin en önemli tarafı olsa gerek.

Sayın Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinde, ben SİVAS halkını ve Sivas Valiliğini Sayın Cumhurbaşkanımızın yönetim felsefesini tam anlamıyla kavradıklarına şahit oldum.

Konuştuğum bir çok insanın da Sayın Vali GÜL´ün şehre bir sinerji getirdiğini dile getirmelerine pek çok misafir de şahitlik ettiler.

Bir tek insanin dahi olumsuz bir kaanatinin olmamasına herkes şaştı kaldı.

Ben bunu SİVASIMIZ adına gurur verici bulmaktayım. Birlik beraberlik ve kardeşliğin tesisi ve kentin geleceğe ivedi düşüncelerle yönelmesinde VALİLİLİK makamının hayati önemi mevcuttur.

Bu önemi ve çabayı göstererek kısa müddet zarfında şehir insanında önemli yeri edinen Sayın Vali Davut GÜL´ü kutluyorum.

                                                                Abdülhadi GÜLER

 



Anahtar Kelimeler: Vali Davut