Tarih: 25.04.2014 22:03

VALİ BARUT GÖREVE

Facebook Twitter Linked-in

Okul idarecilerinden dört yılı dolduranların görevlerinin sonlanması ile ilgili karardan sonra, Sivas’ta eğitimde başıboşluk alabildiğince devam ediyor. Nasıl olsa görevden alındık diye “nemelazımcı” gibi davranan bir çok okul idarecisine, duyarlı eğitimcilerce tepki yağıyor. Eğitimciler Vali Alim BARUT’u göreve davet ederek, bu başıboşluğun sonlandırılması gerektiğini dile getiriyorlar.

 Eğitim öğretimin ikinci döneminden itibaren şehirdeki okulların geneline yakınında başıboşluk alabildiğince devam ediyor. Hükümetin aldığı bu tarihi karar kamuoyunca alkışlanırken, emekliliği hak etmiş bir çok okul idarecisi bu karara tepki gösteriyor.

Ömür boyu idarecilik arzulayan, performansı sıfırın altında olan birçok okul müdürünün, 4 yıllık görevi sonrasında görevi bırakmamak için elinden gelen arayışlar içinde olduğunu belirten duyarlı eğitimciler, şehrin eğitimi gerilere doğru giderken, tekrar bu idarecilerin bir çoğunun atanmasının şehrin eğitimine büyük balta vuracağını dile getiriyorlar.

Başarılı çok az okul idarecisi olduğu ve onların yeniden görevlendirilmeleri için bir sorunun olmadığı dile getirilirken, performansı hiç olmayan “akşam sabah çay içip haberleri seyreden” miadı dolmuş pek çok idarecinin ise, eğitime vereceği bir katkının olamayacağı belirtiliyor.

Görevden nasıl olsa alındık diye okulu boşlayıp günü kurtaran bir çok okul idarecisinin eğitime büyük zarar verdikleri vurgulanırken, Vali Alim BARUT’un buna müsaade etmemesi isteniyor...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —