Tarih: 08.11.2023 19:13

VALİ ŞİMŞEK'e BİNLERCE TEŞEKKÜR!

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER

SİVAS TİMES GAZETESİ'nin yıllarca dile getirdiği ve SİVAS'ın KÜÇÜK KARADENİZ'i olan HAFİK GÖLÜ sonunda değerlendiriliyor.

2020 yılında “kesin korunacak hassas alan” olarak belirlenen ve çok sayıda kuşa da ev sahipliği yapan Hafik Gölü’nde, turizmi geliştirmek amacıyla sıcak hava balonu testi gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği öncülüğünde Kültür A.Ş.'nin organizesinde gerçekleştirilen sıcak hava balonu testi başarı ile gerçekleştirildi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “Şuanda Hafik Gölü çevresindeyiz. İlimizin eşsiz doğal güzelliklerinden birisi olan Hafik Gölünde bugün bir sıcak hava balon uçuş denemesi gerçekleştirdik. Yaklaşık bin 100 metreye kadar çıktık ve bu güzel gölü birde havadan seyrettik. Yine çevresindeki güzellikleri de görmüş olduk. Sorunsuz bir uçuş oldu, güvenli bir uçuş oldu buradan şunu anlıyoruz ki burası balon turizmi açısından da son derece elverişli. İnşallah buranın tanıtımına ağırlık vereceğiz. Uçuşlarımız devam edecek ve inşallah balon turizmi anlamında da burası yeni bir destinasyon olacak. Böylece ilimizin turizm zenginliklerine bir yenisi daha eklemiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Çok yakında vatandaşların hizmetine sunulacak olan balon turlarıyla bölgede bulunan doğal güzellikler ve jeolojik yapılar, kuşbakışı olarak seyredilebilecek ve doğaseverler unutulmaz anlar yaşayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —