Tarih: 06.10.2019 18:45

MOR ALİ BABA Civarı YAĞMALANACAK MI?

Facebook Twitter Linked-in

 

Bütün Türkiye´de tarihi tescil alanlarının etrafları açılıp halkın istifadesine sunulurken, Sivas´ta tam tersi bir uygulamanın baş göstermesi tepki alıyor.

(Mor) ALİ BABA CAMİİ HAZİRESİ Tarihi Tescil No: 18.01.1991-939 sayılı tescil kararı ile tescillenirken, burasının kenarlarının da yeşil alan olarak planlandığı haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

2013 revizyonunda etrafı yeşil alan olan  Mor Ali Baba´nın 2014 kısmi revizyon kararı ile o yeşil alanın konuta çevrildiğinin öğrenilmesi şok etkisi oluşturmuştu.

SİVAS POSTASI HABER MERKEZİ´nin ulaştığı diğer bir resmi belge ise burasının ne kadar önemli olduğunu gösterir vaziyette.

17.01.1965 yılında Ankara Anıtlar Yüksek Kuruluna burası hakkında görüş sorulduğu ve kurulun cevaben ?burasının Mor Ali Baba Dergahı olduğu ve tamir edilerek haziresi ile birlikte korunmasının? gerektiği resmi görüşünün bildirildiği öğrenildi.

Ankara Anıtlar Kurulunun  732.61.5261 sayılı yazıyı görüşüp bu kararı alarak, bu kadim eser ve haziresinin korunması gereğini karara bağlaması yanı sıra, burasının şehir medeniyet hafızasında da çok önemli bir yere sahip olduğu din bilginlerince ifade edilmekte.

Gerek Ankara Anıtlar Kurulunun resmi yazısı ve kararına rağmen, gerekse Şehir kültür varlığında çok önemli bir yeri olmasına rağmen, SİVAS BELEDİYESİ´nin buranın etrafını konuta açma girişimi tepki alıyor.

MOR ALİ BABA CAMİ CİVARININ konuta açılma girişimine son verilerek bu tescil alanının korunması bekleniyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —