VARDİYE SİSTEMİ PEKALA MÜMKÜN!

VARDİYE SİSTEMİ PEKALA MÜMKÜN!

Martta başlayan salgında, dışarıdan SİVAS’a gelenlere her türlü hizmeti sağlayan KYK personeli şehrin gurur olmuştu. Salgının ne olacağı bilinmezken, olağanüstü zamanlarda çalışmaya hazır bu ekibin neden korunmadığı bilinmiyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS KYK personeli acil durumlar için adeta öncü birlik hüviyetinde. Martta başlayan salgında yurt dışından uçakla getirilen Türk Vatandaşlarına canlarını dişlerine takarak adeta bir hizmet yarışı ifa ederek onların salimen ailelerine kavuşmalarını sağlayan bu gizli kahramanlar, son günlerde “bir dokunsan bin ah işitecek cinsten” dertliler.

Epey bir personelin bulunduğu KYK yurtları, öğrenci olmadığı için adeta boş zamanlar yaşıyor. Öğrenci olmamasına rağmen bütün personelin iş yerlerine çağrılması ise anlaşılamıyor.

Gidiş gelişler başta olmak üzere yoğun kalabalıktan dolaylı her gün “pozitif vaka” oranı artarken, neden bir salgın halinde hazır kıta hareket edecek olan bu “zinde güçlerin” korunmadığı bilinmiyor.

VARDİYE usulü çalışma esası varken, 300  civarında kişinin öğrenci olmadığı halde yurtlara toplanmasının öngörüsüzlüğü tepki çekiyor.

Salgının seyrinin ne olacağı bilinmezken, olağanüstü zamanlarda çalışmaya hazır bir büyük ekibin kontrollü korunarak, zamanı gelince hizmete dahillerinin yapılması mümkünken, sıradan memur zihniyeti ile bunun göz ardı edilmesi anlaşılamıyor.



Anahtar Kelimeler: VARDİYE SİSTEMİ PEKALA MÜMKÜN!
Aa
24.09.2020 22:11:39
Mesai ücretinin kaldırılması bile gündemde keyiflerine göre iş yapıyorlar. Burada çalışanların ailesi canı yokmuş gibi başka kurumların ilgilenmesi gerekirken kyklilara yıkılıyor her iş