Tarih: 05.06.2014 06:27

VARYEMEZ İTTİFAKINA ÖĞRENCİ RESTİ

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’taki kiralık evlerin hemen hemen tamamını ellerinde tutan Almancı ve Hacı Emmi ittifakı, bu şehre okumaya gelen öğrencileri deyim yerinde ise canlarından bezdiriyor. Yurt yerine evde kalmayı tercih eden öğrencilerden Deli Dumrul vergisi gibi para talep eden varyemez ittifakı, şehrin de itibarını berelemeye devam ediyor.

 Sivas’ta ev kiraları el yakıyor. Ev kiraları el yaktığı gibi ev almanın da hemen hemen imkânsız hale geldiği şehirde, bundan en büyük darbeyi başta öğrenciler olmak üzere şehir halkı çekiyor.

Sivas’ta ev sahiplerinin tamamına yakınının Almancı ve Hacı Emmiler oldukları gözlemlenirken, “var yemez” olan bu ortak paracı cenahın, özellikle öğrencilere yüksek fiyata ev vermek için anlaştıkları yıllar yılı biliniyor.

Almanya’da veya baba mirasından kazandıkları paraları apartmanlara gömen ve gömdüğü bu paranın tamamını gariban öğrencilerden çıkarmayı amaç edinen Almancı ve Hacı Emmi ittifakı, şehre kısa bir müddetliğine gelen öğrencileri soymaya devam ediyorlar.

Bu bozuk para düzenini protesto eden öğrenciler yüksek ev kiralarından yakındılar. Kent Meydanında öğrenciler yüksek ev fiyatlarını protesto ederlerken, yoldan geçmekte olan ev sahiplerinin homurtuları görülmeye değerdi.

Almancı ve Haccı Emmi ittifakını TOKİ’nin az da olsa sarstığı gözlemlenirken, yine de evlerin birçoğunu ellerinde bulunduran bu varymezlerin ev fiyatlarını artırmada gemi azıya aldıkları ifade ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —