"VASFİYE TOKUŞ"

Dr. Sami AKKUŞ Yazdı...

VASFİYE TOKUŞ HOCAMIZA

ALLAH RAHMET EYLESİN. 

Hepimizde emeği çok.

60 yılı aşkın zamandan beri, VASFİYE HOCAM' dan ders alıp, sonunda ona minnet, şükran ve saygı duymayan kimse yok gibidir. (Hatta kimya dersinden başarısız olup da tökezleyenler bile, zaman geçince onun kıymetini anlamışlardır.)

Onun yetiştirdiği öğrencilerden, mesleği KİMYA ile irtibatlı olan mesleklerden hangisi olursa olsun (kimya mühendisliği, kimyagerlik, tıp, biiyoloji ve diğer mühendislik dalları), bu meslekleri icra edenlerin başarılarının temelinde, VASFİYE TOKUŞ HOCAMIZIN alın teri, göz nuru, kafasının ışığı vardır.

En son 3 yıl kadar önce, sevgili arkadaşım Orman Y. Mühendisi İbrahim Kabasakal ile birlikte, eşlerimiz Nuray Kabasakal ve İclal Akkuş Hanımefendiler beraberliğinde, sevgili hocamız

Sivas Lisesi 

Kimya Öğretmeni,

Müd. Yardımcısı, 

Ve

Müdürü, 

Emekli Hocamız

VASFİYE TOKUŞ HANIMEFENDİ'Yİ evinde ziyaret etmiştik. 

Son 30 yıldan beri de, her 24 Kasım Öğretmenler gününde, ya bizzat evinde veya telefonla arar, öğretmenler gününü kutlardım. Bu yıl aradığımda konuşamadım. Onun yerine gene emekli öğretmen olan kardeşi Sevim TOKUŞ ile konuştum. Sağlığının iyi olmadığını söyledi. 

13.05.2021 günü (ve Ramazan Bayramının birinci günü) HAKKIN RAHMETİNE kavuştuğunu öğrendik. Sanki bayramın birinci günü, yetiştirdiği öğrencileri ile bayramlaştı ve HAKKA YÜRÜDÜ. 

Yetiştirdiği binlerce, onbinlerce öğrencileri, yurdun her yerinde olduğu gibi, hatta dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde, bilim adamı, akademisyen, bürokrat, idareci, siyasetçi birçok insan onun arkasından dua edecektir. 

Kendisinin hiç çocuğu olmamasına rağmen, yetiştirdiği onbinlerce öğrencisi onun çocuğu ve yüzbinleri bulan torunları vardır. 

Onun ışığı yalnız Sivas'ta kalmamış, tüm memleket sathını aydınlatmış, hatta dünyaya yayılmıştır. 

Işıklar içinde uyusun, nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun. 

Hocamıza ALLAH RAHMET EYLESİN.

Dr.Sami Akkuş 

14.05.2021



Anahtar Kelimeler: "VASFİYE TOKUŞ"