Tarih: 19.03.2017 19:42

VEFA Sosyal Tesisleri

Facebook Twitter Linked-in

 

Çocukluğumuzun, geçmişimizin ulu çınarları, bizlere yemeden yediren giymeden giydiren fedakarlık abideleri yaşlılarımız zor durumda. Genelde çocukları yanında kalan, eve yük olmamak için sabah kahvaltısını yapar yapmaz dışarı çıkmak zorunda kalan, vaktin bir bölümünü camilerde geçiren yaşlılar sosyal hayattan dışlanmanın psikolojik açmazlarını yaşıyorlar.

Kadınların her yere sığdığı lakin erkeklerin genelde dışarıda vakit geçirdiği bilinirken, emekli olan ve geliri az olan bu kesime Belediyenin bir çare bulması gerekiyor.

Sivas Belediyesi Sosyal Tesisler arkasında bulunan ve işlevselleştirilemeyen?HANIMLAR ÇARŞISININ? yeniden dizayn edilerek yaşlıların hizmetine sunulmasının en doğru bir karar olabileceği öngörülüyor.

Burasının çay ve poğaçayı maliyetine veren sosyal bir mekana dönüştürülüp, içerisinde televizyon gazete ve satranç türü uğraşlarla donatılarak, yaşlıların hayata tutunmalarının sağlanmasının bu şehrin insanına gösterilmiş en güzel vefa olabileceği vurgulanıyor.

Bilim insanları ile de temasa geçilerek genelde yaşlılık hastalığı olan ?alzaymır?ı önleyici beyni çalıştırıcı faliyetlerin de burada icra edilmesinin mümkün olduğu biliniyor.

Sivas Belediyesi´nin bu minvalde bir şekillendirme içerisine girmesinin zor olmayacağı ve böyle bir özel uygulamanın toplumsal bütünlük ve huzura da önemli katkılar sağlayacağı ifade ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —