VEFA Sosyal Tesisleri

VEFA Sosyal Tesisleri

Sivas´ın çok önemli bir kanayan yarası olan lakin kimsenin dikkatini çekmeyen yaşlıların sosyal hayatın kıyısında kalmalarına, bir çare bulunması gerekiyor. Genelde çocuklarının evlerinde kalan ve sabah kahvaltıyı yapar yapmaz dışarı çıkarak eve geç gelme

 

Çocukluğumuzun, geçmişimizin ulu çınarları, bizlere yemeden yediren giymeden giydiren fedakarlık abideleri yaşlılarımız zor durumda. Genelde çocukları yanında kalan, eve yük olmamak için sabah kahvaltısını yapar yapmaz dışarı çıkmak zorunda kalan, vaktin bir bölümünü camilerde geçiren yaşlılar sosyal hayattan dışlanmanın psikolojik açmazlarını yaşıyorlar.

Kadınların her yere sığdığı lakin erkeklerin genelde dışarıda vakit geçirdiği bilinirken, emekli olan ve geliri az olan bu kesime Belediyenin bir çare bulması gerekiyor.

Sivas Belediyesi Sosyal Tesisler arkasında bulunan ve işlevselleştirilemeyen?HANIMLAR ÇARŞISININ? yeniden dizayn edilerek yaşlıların hizmetine sunulmasının en doğru bir karar olabileceği öngörülüyor.

Burasının çay ve poğaçayı maliyetine veren sosyal bir mekana dönüştürülüp, içerisinde televizyon gazete ve satranç türü uğraşlarla donatılarak, yaşlıların hayata tutunmalarının sağlanmasının bu şehrin insanına gösterilmiş en güzel vefa olabileceği vurgulanıyor.

Bilim insanları ile de temasa geçilerek genelde yaşlılık hastalığı olan ?alzaymır?ı önleyici beyni çalıştırıcı faliyetlerin de burada icra edilmesinin mümkün olduğu biliniyor.

Sivas Belediyesi´nin bu minvalde bir şekillendirme içerisine girmesinin zor olmayacağı ve böyle bir özel uygulamanın toplumsal bütünlük ve huzura da önemli katkılar sağlayacağı ifade ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: VEFA Sosyal Tesisleri
Serdar Gültekin
29.01.2017 14:41:07
Avrupa birliği projeleri düzenleniyorya,düzenlesinler işte toplumda hak ettikleri yerde olmaları adına,halk eğitim proje düzenlesin,milli eğitim v.s.Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.Teşekkürler.Araştırılsa bunlar toplumumuzda yaşanıyormu dedirtecek utanacağımız bir çok sorunlarıyla karşılaşılacak tır.Şu an için en önemli proje bu olmalıdır.

Emrullah DURAN
30.01.2017 08:20:01
İnsanlara verilen fazla değerler o insanların amacını, hedefini, misyonunu, veren el olmasını, beyin jimnastiğini vs... öldürür ve öldürmektedir. Sanayi bu kadar gelişmediğinde güçlü bir tarım vardı ve okur yazarlık oranı da yok denecek kadar düşüktü. ama ekip biçme hayvancılık çok ilerideydi. Bedeva bir yemek içme yerine bu insanları kendilerinin dünya ve siyasi görüşüne göre uygun olan bir siyasi parti veya sivil toplum örgütlerine uye yapıp tecrübeli görüşlerinden faydalanılması, ufuklarının açılması. boş laflardan kurtulması. gelinini damadın,ı oğlunu yakınlaırnı karalamadan kurtulması. bu insanlar tüketici derneğine dahi üye olmaktan korkanlar. eğitim ve bilinçlenme sadece okula gitmekle olmaz. Kamuda ve ticarette başarısızlar genelde yuklarıda belirtilen sosyal faaliyetlerde bulunmayanların evlatları ve yakınlarıdır diye düşünüyorum.

kemal dal
31.01.2017 08:17:31
büyük sosyal bir rahatsızlık var.Bunu ortaya koyduğunuz için teşekkürler

Yusuf GENÇ
6.02.2017 16:21:36
Öyle bir yer vardı hem yaşlılarımız hemde ekonomik durumu olmayan gençlerimizin ders çalışmak için kullandığı eski belediye nikah salonu idi saolsun başkan insanları sokağa attı Saadet partisi mahalli idareler seçim bildirgesinde mevcuttur Emekliler Kültür Merkezi. ama kim yaparsa büyük sevaba yeter keşke eskisi kalsaydı...zararın neresinden dönülse kardır.

Kenan alp
20.03.2017 11:22:20
Bu hafta yaşlılar haftası.inşallah bu güzel projeniz hayata geçer.Kuru kuruya sadece basında kutlamaları görmeyiz.Sivas kamu kurumları ve kuruluşları bu projeye sahip çıkıp hayata geçirmeli

şahin kar
21.03.2017 10:53:41
Yaşlılar haftası bitti kutlanıldı.Ne projesi sizde olmadık iş çıkarıyorsunuz.O kadar işin içinde nemağrek

Fettah Var
22.03.2017 10:45:14
Kısa zaman içinde fiyatlarda bir indirim olursa yaşlılarımız için iyi olur...

taner
22.03.2017 23:52:15
YAŞLILARA BİR YER YAPMAK BİR YANA, ŞEHRİN MERKEZİNDE KALE CAMİİ, ESKİ CIBILAY PARKINDA, SIRTINI DAYAYABİLECEĞİN BİR BANKO DAHİ YOK, BANKO KOYMUŞ SIRT DAYAMA SIZ, ADETA VATANDAŞINA EZİYET İŞKENCE ETMEKTİR BU.. DURUMU GÖREN BİR BELEDİYECİ YADA YÖNETİCİ YOKMU BU ŞEHİRDE, İNSANA DEĞER VERMEK KİMSENIN AKLINA GELMEZMİ,,,