Tarih: 10.11.2015 16:56

VELİLER, Öğretmen Olarak mı Atanacak?

Facebook Twitter Linked-in

 

Geceleri ağlamaklı dizi izleyen kendini dizi kahramanlarına benzetme uğraşı içine giren birçok veli, çocuklarının eğitiminde beceri gösterip gayret etmek yerine, öğretmenlerin işlerine müdahale etmeye çalışmaları, Sivas´ta eğitimi tökezletmeye devam ediyor.

Sanki 20 tane Eğitim Fakültesi bitirmiş ve eğitimden haberi varmış zannı ile kafasındaki eğitim(!) modelini öğretmene dikte etmeye çalışan birçok velinin, çocuğu ile ilgilenmek yerine, eğitime müdahale etmesinin bir akıl tutulması olduğu dile getiriliyor.

Bilinçli bir anne baba olmak yerine, çocuklarını kendi izledikleri dizileri izleten, dedikodu kültürü içinde yoğuran bir çok velinin, kendi kusurlarını görmeden okullara ve öğretmenlere müdahale etmesinin tam bir tuhaflık olduğu vurgulanıyor.

Eğitimden anlamadığı halde anlarmış gibi davranan birçok veli, okullara ve öğretmenlere müdahale ederek eğitimi sekteye uğratıyorlar. Haklı haksız her konuda şikâyet mekanizmasını işleten veliler, BİMER´e keyfi olarak yerli yersiz şikâyette bulunuyorlar.

Genelde şahsi durumlardan dolayı gerçeği yansıtmayan beyanlarla, her yetkili merciye öğretmenleri şikâyet edip, eğitime müdahil olmaya çalışan veliler, okullarda düzen ve kuralların da hiçe sayılmasına sebep olmaya devam ediyorlar.

Son yıllarda velilerin okullardaki düzensizliklerde baş aktör olduklarını belirten eğitimciler, bunun basına yansımadığından dolayı pek duyulmadığı, hatta velilerin yanlış beyan ve şikâyetlerini ciddiye alan yetkililerin, öğretmenlerin uğradıkları mağduriyetler hakkında ise neden ivedi davranmadıklarının merak oluşturduğunu belirtiyorlar.

Velilerin bu denli eğitime müdahil olmaları anlaşılamazken, yoksa Bakanlık tarafından veliler derse mi sokulacak sorularını akıllara getiriyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —