Tarih: 27.02.2019 16:52

Vicdan ve Adalet SİVAS´ı da Görmeli

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

2 Temmuz 1993 yılında terör örgütlerinin ortaya koyduğu katliam Sivas´taki her bir vatandaş tarafından nefretle kınanıyor. 1993´ün karanlık günlerinde 2 Temmuz olayları akabinde, sadece ?suçlu bulduk? diye kamuoyunu teskin etmek için pek çok masum insanın içeriye alındığı ve bazılarının da 24 yıldır zindanlarda çürümeye mahkum edilmesi kamu vicdanını kanatmaya devam ediyor.

2 Temmuz olayları esnasında PKK önde gelenlerinin de meydanda olduğu kamera kayıtları ile tespit edilirken, bazen ortaya çıkan  zamanın yetkililerinin de bunları itiraf ettiği herkesçe biliniyor.

Sıradan insanların olayın faili gibi tutuklanıp cezalar alması anlaşılamazken, Sivaslılar Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL´ün bu konuya eğilerek SİVAS DAVASININ yeniden görülmesinin önünü açmasını bekliyorlar.

Herkes için tecelli eden Adaletin, SİVAS Mağdurlarını da görmesini isteyen pek çok Sivaslı, içerde hastalıkla boğuşan ve olayların kurbanı olan mazlumların da yeniden yargılanma haklarının olduğunu dile getiriyorlar.

2 temmuz olaylarının gerçek faillerinin devlet tarafından bulunup tüm yönleriyle aydınlatılmasını ise en çok Sivas halkı bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —