VOLEYBOL TAKIMIMIZ!

VOLEYBOL TAKIMIMIZ!

Yakup KIVRAK Yazdı

A MİLLÎ KADIN VOLEYBOL TAKIMIMIZ DURDURULAMIYOR

 

1- (Temmuz 2023) Türkiye A Millî Kadın Voleybol Takımımız, ABD’nin Teksas eyaletindeki Arlington kentinde oynanan 2023 FIVB Milletler Ligi’nin finalinde Çin’i 3-1 yenerek namağlup şampiyon oldu.

2- (Eylül 2023) A Millî Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin 100. yılında namağlup Avrupa şampiyonu oldu. Filenin Sultanları, Türk spor tarihinde takım sporlarında Avrupa şampiyonu olan ilk takımımız olarak târihe geçti.

3- (Eylül 2023) A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’ndeki ilk maçında Porto Riko’yu, ikinci maçında Bulgaristan'ı devirdi. Hem de muhteşem skorlarla.

4- Sırada Peru Kadın Voleybol Takımı var. Filenin Sultanları gruptaki üçüncü karşılaşmasını Güney Amerika takımı Peru ile oynayacak. B Grubunda mücadele eden A Millî Kadın Voleybol Takımımız bu karşılaşmanın ardından Arjantin, Brezilya ve Belçika ile karşı karşıya gelecek. A Millî Kadın Voleybol Takımımız Porto Riko ve Bulgaristan karşılaşmalarından peş peşe muhteşem galibiyetlerle ayrıldı. Filenin Sultanları gruptaki üçüncü karşılaşmasını Güney Amerika takımı Peru ile oynayacak. B Grubu’nda mücadele eden A Millî Kadın Voleybol Takımımız bu karşılaşmanın ardından Arjantin, Brezilya ve Belçika ile karşı karşıya gelecek. 1/4

***

Hatırlar mısınız bilmem, 2002 Dünya Şampiyonasında A Millî Futbol takımımız Brezilya’ya yenilip üçüncü olunca Japonya’dan Türkiye’ye özel uçak kaldırıldı. Uçağın iki tarafında askerî jetlerimiz uçup onları selamlıyordu. Takımımızı yüzbinlerce ve millî duygularımızla karşıladık.

Nedense A Millî Kadın Voleybol Takımımız şampiyon olup târifeli uçaklarla ülkemize geliyorlar, târifeli Pegasuslarla maçlara gidiyorlar.

Yürüyün bre Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları. Seneye Paris’te Olimpiyat şampiyonu olacaksınız.

https://www.trtspor.com.tr/haber/voleybol/milli-voleybol-takimlari/filenin-sultanlari-destan-yazdidunya-1-numarasiyiz-277928.html



Anahtar Kelimeler: VOLEYBOL TAKIMIMIZ!