WHY NOT!

WHY NOT!

At the exit of Sivas Taşlıdere, the livestock and grass stock market built in Kovalı is kept waiting. While it isn’t known what that building will be and how it will be operated, it is also among the ideas to change the building

STHM Exclusive News

News; Etem Golbasi

The livestock and grass stock market, which was built in the Kovalı area by transferring a lot of financial resources without prioritizing and need analysis by the managers of that time, hurts the locals. It is not clear why a livestock market was built here instead of the Ulaş Market a little ahead. This situation makes people sad.

One of the ideas is to turn this building into museum for foxes, which is famous for its subtlety and eradicating partridges in Taşlıdere area.

The foxes in this area cunningly enter the cages of the chickens and hunt them. They not only attack the chickens' cages, but also hunt the partridges in the Taşlıdere area. Therefore, a comprehensive museum research on the history of these foxes is among the plans.

Translated by Alper Tolga KOYULHISAR

 

(Zamanın yöneticileri tarafından öncelik ve ihtiyaç sıralaması yapılmadan epey bir maddi kaynak aktarılarak KOVALI alanına yapılan “CANLI HAYVAN ve OT BORSASI” görenlerin içini kanatıyor. İlerde ULAŞ Pazarı dururken, buraya hangi maksatla CANLI HAYAVAN PAZARI yapıldığı anlaşılamazken, hadi yapıldı bari işletilmesi beklenirken, tesisin orada öylece kala kalması görenleri üzüyor.

Burasının ise kurnazlığı ile ünlü, TAŞLI DERE alanında kekliklerin neredeyse kökünü kurutan TİLKİLERE özgü bir müzeye dönüştürülmesi de bir fikir olarak ortaya atılıyor.

Tilkinin tarihi  geçmişi ve hak etmeden kurnazca kümeslere girip tavukları yiyen ve Taşlı Dere alanındaki keklikleri de avlayan tilkiler üzerine kapsamlı bir müze çalışmasının da yapılabileceği yorumları yapılıyor.)



Anahtar Kelimeler: !