Ya Can Kaybı Olsaydı?

Ya Can Kaybı Olsaydı?

Pazar Günü Hafik Gölü´nde adeta can pazarı yaşandı. Rüzgarla sürüklenip sazlıklara takılan küçük gezinti deniz aracı, 2 saat göl içinde mahsur kaldı. Yardım çağrılarına Hafik İtfaiye ve AFAD´ın duyarsız kalması şok etkisi oluşturdu. Olası bir kaza veya ca

 

Pazar Günü Hafik Gölüne aile olarak pikniğe giden bir aile deyim yerinde ise ölümden döndüler. Belediye ve Kaymakamlık gibi iki devlet kurumunun bulunduğu lakin hizmetin mahsur kalanlara ulaştırılamaması ise ?Levent Kırcalık ?bir komedi kabilinde.

Gölde küçük deniz aracı ile gezintiye, çoluk çocuk ile çıkan aile, sert rüzgârın etkisiyle sazlıklara sürüklenip sazlığa takıldıkları bilgisine ulaşıldı. Onları kurtarmak için işletmecilerin diğer deniz aracı da aynen sazlıklara takılınca, doğal olarak BELEDİYE ve KAYMAKAMLIK´tan yardım istendiği lakin bu iki kurumunda yardım etmemesi hayretle kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.

2 saat boyunca bir ilçenin önemli bir turizm alanında mahsur kalan ailenin, yine kendi imkanları ile kıyıya çıktıkları alınan bilgiler arasında.

Turizm Gölü olma yolunda ilerlediği iddia edilen Hafik Gölü, için İlçe yetkililerinin neden tedbir almadığı merak ediliyor.

İtfaiye ve Afad´ın neden yardım etmediği de bilinmiyor. İlçe Kaymakamına ulaşıldığı halde İlçe Kaymakamının da mahsur kalanlara bir çare üretememesi hayretle karşılanıyor.

Hafik Belediyesi ve Hafik Kaymakamlığı´nın bu ihmal ve vurdumduymazlığına SİVAS VALİSİ Alim BARUT´un, nasıl bir tutum takınacağı ise merak ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Kaybı Olsaydı