Ya YILMAZ Olmasaydı?

Ya YILMAZ Olmasaydı?

Geçtiğimiz günlerde ilk defa SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin gündeme taşıdığı ESTAŞ´a Kayyum atanması olayında Bakan YILMAZ´ın devreye girmesi ile bir olumsuzluk önlendi. Yaklaşık 750 kişinin çalıştığı 40´ın üzerinde ülkeye ihracat yapan ESTAŞ´ın sadece yüzde

 

Geçtiğimiz hafta SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin ilk defa gündeme getirdiği ve SİVAS´ta büyük bir karamsarlık oluşturan ESTAŞ olayı çözüldü. 750 civarında çalışanı ve 40´ın üzerinde ülkeye ihracatı ile şehrin yanan ocağı olan ESTAŞ´ın tamamına kayyum atanması tepki çekmişti.

Yaklaşık yüzde 10 civarında FETÖ iddiası ile yargılanan isimler olduğu ve yüzde 80 civarında hisse ve hisse sahibinin FETÖ yapılanması ile uzaktan yakına ilgilerinin olmadığı ve dolayısıyla mağdur olduklarını kamuoyuna ilan etmiştik.

SİVAS´ın en önemli fabrikasının zor durumda kalmasına gönlü razı olmayan şehrin akil insanları ve duyarlı isimlerin hemen konu ile ilgilenerek kamuoyu oluşturmaları netice verdi.

Sivas Valisi Davut GÜL´ün de çok önemli çabalar gösterdiği bilgisine ulaşıldı.

STSO Başkanı Osman YILDIRIM ve Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın da konu ile ilgili çaba göstermeleri olumlu bulundu. Gerek YILDIRIM gerekse AYDIN´ın şehirle ilgilenmeyip kendi şahsi işleri ile çok yoğun ilgilendikleri kamuoyunda sıklıkla dile gelmekle birlikte, ESTAŞ konusunda ortaya koydukları duyarlılık ise olumlu bulundu.

Sivas´ın kabinedeki gururu İsmet YILMAZ´ın ise konu ile yakından ilgilenerek şüpheli hisselere kayyum atanması ve diğer hisselerin ise yine aynen devam etmesi yönünde irade ortaya koyması sonucunda aynen bu yönde bir şekillenmenin doğması şehrin en önemli fabrikasını tekrar hayata dönderdi. ESTAŞ´ın olası sıkıntıya uğraması durumunda şehşirde iflaslar ve olumsuzluklar yaşanacağını dile getiren çarşı Pazar esnaf ve tüccarları, Bakan YILMAZ´ın hayati bir irade ortaya koymasından dolayı müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

 



Anahtar Kelimeler: YILMAZ Olmasaydı