Tarih: 10.11.2014 03:10

Ya Benim Ya Hiç

Facebook Twitter Linked-in

STSO Başkanı Osman YILDIRIM, şehrin ekonomik kalkınmasını kendi düşüncesi etrafında şekillendirme arzusu içinde olduğu iddiaları ile eleştiriliyor. Sivas’a AVM yapılacakken, zamanın Mimarlar Odasını devreye sokup AVM’nin yapılmasını mahkemeye taşıtarak engellettiği dile getiriliyor. O zaman Sivas’a AVM yapılmış olsaydı, Tokat ve Yozgat’ın alış veriş yapmak için Sivas’a geleceği, şimdi ise tam tersi Sivas’ın Tokat’a gittiği belirtiliyor.

 STSO Seçiminde, karşısına çıkan muhalif bir ekip ile adeta paniğe kapılan Osman YILDIRIM, zorda olsa seçimi alıp yarım bir zafer kazanmıştı. Osman YILDIRIM’ın güç kaybı içerisinde kazandığı zaferi “Pirus Zaferi” diye adlandıran pek çok Sivaslı, STSO’daki yenilenmenin ise gelecek seçimlere kaldığını ifade ediyorlar.

Sami AYDIN’ın ilk Belediye Başkanlığı zamanında Sivas’a AVM gündeme gelmiş lakin Osman Yıldırım bu AVM’yi engellemek için çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Doğan ÜRGÜP zamanında da AVM konusunda girişimlerde bulunan YILDIRIM’ın son olarak AVM’yi Tokat’a kaydırması kamuoyundan sert eleştiri almıştı. Şehrin ekonomik kalkınmasında kendi haricinde kimsenin büyümesini istemediği iddia edilen Yıldırım’ın, Sivas’ın önünü açacak girişimleri de engellediği yıllardır iddia ediliyor.

Kendisinin içinde olmadığı hiçbir ticari girişime okey vermeyen Yıldırım’ın “ya ben ya hiç” mantığının şehre kayıplar yaşattığını ifade eden ticaret erbapları, bunun ise Sivas’ın geleceğine mal olduğunu belirtiyorlar.

Bir zamanlar AVM projesini mahkemeye kadar götürttüren STSO Başkanının ne oldu da şimdi Sivas’ta yapılması planlanan AVM’lere koşar adım katıldığı ise merak ediliyor.

Kendinden önceki Oda Başkanı Emin Doğan’ı “Bir ilin oda başkanı Vali ile yakın ilişkide olmamalı” diye eleştiren YILDIRIM, kendi oda başkanı olduktan sonra bütün etkin ve yetkin siyasi ve bürokratlarla içli dışlı olması, “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” sözünü akıllara getirdi.

Başta Habip SOLUK olmak üzere hemen hemen her siyasetçi ile yakın temasta olan Osman YILDIRIM’ın özellikle HİSARCIKLIOĞLU ile de iyi ilişkiler içinde olduğu belirtiliyor.

Binali YILDIRIM, Habip SOLUK VE HİSARCIKLIOĞLU’nun yeni dönemde olmayacaklarını sezen STSO            Başkanı Osman YILDIRIM’ın son çare olarak Habip SOLUK’un vekilliğini destekleme yoluna gittiği Sivas kamuoyunda son günlerde konuşulmaya devam ediyor.

(Not: Sivas Postası Gazetesi Sivas’ta gerçekleştirilmek üzere olan AVM’leri kimlerin yaptığının yanı sıra kimlerin ortak olduğunu şeffaflık ilkesi gereği zaman zaman kamuoyu ile paylaşacak.)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —