Ya YILMAZ da Olmasa?

Ya YILMAZ da Olmasa?

Sivas Ak Parti Teşkilatı içerisinde zaman zaman gerçekleştirilmeye çalışılan huruç harekâtı bir kez daha Bakan İsmet YILMAZ’ın müdahalesi ile engellendi. İl Başkanı Ziya ŞAHİN’e tam destek veren Bakan YILMAZ, teşkilattaki parçalanmalara da müs

Sivas Ak Parti Teşkilatı içerisinde zaman zaman gerçekleştirilmeye çalışılan huruç harekâtı bir kez daha Bakan İsmet YILMAZ’ın müdahalesi ile engellendi. İl Başkanı Ziya ŞAHİN’e tam destek veren Bakan YILMAZ, teşkilattaki parçalanmalara da müsaade etmeyerek partiyi seçimlere dinamik hazırlamaya çalışıyor.

 

Ak Parti Teşkilatı içerisinde zaman zaman devam eden ayrışmalar fazlaca basına yansımasa da Bakan Yılmaz’ın ustaca girişimleri ile fazla derinleşmeden gideriliyor. Ziya ŞAHİN’e karşı gerçekleştirilmeye çalışılan huruç harekâtı, Bakan İsmet YILMAZ’ın şehirdeki gelişmeleri anı anında soluklaması ile engelleniyor.

Merkez İlçe Delege seçimlerinden bu yana fokur fokur kaynayan parti, başkaca değişik tasfiyelerle de gündemde.

Buna en güzel örneğin partinin en eskilerinden biri olan Osman ÜLKER gibi emektarların saf dışı edilmelerinin gösterilebileceğine dikkat çeken siyasi analistle, eski Ak Partili pek çok ismin tırpanlanmasının partiye zarar verebileceğini dile getiriyorlar.

Bakan İsmet YILMAZ’ın tam desteği ile partiyi derleyip toplayan Ziya ŞAHİN’e karşı parti içi pek çok hareketin olduğu lakin Bakan İsmet YILMAZ tarafından, zamanında müdahale ile bunun engellendiği biliniyor.

İsmet YILMAZ gibi güçlü bir siyasi ismin, Sivas Ak Parti Teşkilatı için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden pek çok partili, eğer İsmet Yılmaz olmasa, Sivas’ta partinin kırk parçaya bölünerek seçimlere kan kaybı ile girileceği görüşlerini dile getiriyorlar.

Bazı yerel siyasi aktörler ile özellikle bir yerel tv kanalının ortak hareket ederek Ak Parti’yi dizayn etme eğiliminde olmaları kamuoyu tarafından bilinirken, bu tür girişimlerin genel seçimler yaklaşırken daha bir artacağı lakin tek belirleyici güç olan İsmet YILMAZ’ın bütün bu girişimlere fırsat vermeyerek, partisini genel seçimlere suluhiyetle taşıyacağı dile getiriliyor.

Sivas’ta beğenilen ve taktir edilen Bakan YILMAZ, özellikle Hilmi BİLGİN ve Üniversite konusunda eleştiri alıyor. Sivas’ın bürokratik şekillenmesinin Hilmi BİLGİN tarafından yapılması eleştiri alırken, Üniversitedeki değişik yapılanmadan da Bakanın haberinin olup olmadığı merak ediliyor.