Yanlıştan Neden Dönülmüyor?

Yanlıştan Neden Dönülmüyor?

Tartışmaların odağındaki HIZLI TREN güzergahında sorunlar bitmiyor. Müteahhit kaçıp inşaat ortada kalırken, şimdi de Hızlı Tren İstasyonun yapılacağı yer olan yerden kaynak suyu çıktığı bilgisine ulaşıldı.

 

    Dünyanın her yerinde hızlı teren hatları ve istasyonları şehir merkezlerinde olurken, SİVAS´ta Belediye Başkanı Sami AYDIN ve STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın başını çektiği bir ekip tarafından şehir dışına kaydırılan Hızlı Tren de sorunlar bitmiyor.

Karşıyaka Mahallesi tarafından başlayarak adeta ÇİN SEDDİ gibi beton bloklara başlandığı ve işin içinden çıkamayan müteahhidin kaçtığı biliniyor.

SİVAS POSTASI HABER merkezinin en yeni ulaştığı bilgiler ise şok etkisi oluşturdu. Edinilen bilgilere göre Hızlı Tren İstasyonun yapılacağı yerden kaynak suyunun çıktığı yönünde.

Ankara´dan gelen üstü düzey bir yetkilin söyledikleri ise şaşırtan nitelikte. Konuya vakıf olan yetkili, bu kaynağın durdurulmasının mümkün olmadığı yapılacak masrafın ise ?Ankara Sivas arası yapılacak masrafı bile geçeceğini? ifade etmesi şok oluşturdu.

Sivaslılar artık inat etmenin gereği olmadığını, HIZLI TREN´in eski hattan gelerek mevcut yerdeki İstasyonun modernize edilerek  kullanılabileceğini belirtiyorlar.

Devleti ve milleti zarara uğratan yeni hattın zararı bir yana Üniversite ve şehri de bir birinden ayırarak fiziki kopuşu oluşturacağı görüşleri dile getirilmekte.



Anahtar Kelimeler: Yanlıştan Neden Dönülmüyor
rudışıo
30.06.2017 15:35:33
Bu hızlı tren davasında çok sular kaynar iki kafadar üçyüz küsür bin nüfusu hiçe sayarak, oda yetmiyormuş gibi Ankara´yıda aldatarak bugüne gelmişlerdir. Bugüne kadar Sivas geçmişinde memlekete zarar veren şehre ve bütçeye zarar veren kimse olmamıştır.Hızlı tren şehremi gelecek yoksa bu iki kafadarın yatırım sahasından geçecek. Bunuda yazacağınızı sanmıyorum ama yinede yazıyorum.