Yap Boz Taşlıdere`si

Yap Boz Taşlıdere`si

Sivas ile Ulaş arasında bulunan Taşlıdere mevki yıllardır yol çalışmasından geçilmiyor. Adeta yapboz halini alan yolun ne zaman nihayete ereceği ise bilinmiyor. Bu yaz itibariyle Ulaş tarafında yeni çalışmanın yapıldığı ve trafiğin ise bazı bölümlerde tek

Sivas ile Ulaş arasında bulunan Taşlıdere mevki yıllardır yol çalışmasından geçilmiyor. Adeta yapboz halini alan yolun ne zaman nihayete ereceği ise bilinmiyor. Bu yaz itibariyle Ulaş tarafında yeni çalışmanın yapıldığı ve trafiğin ise bazı bölümlerde tek şeritten ilerlediği gözlemleniyor.

 Sivas’ın en sarp geçidi olan Taşlıdere Mevkiinde yıllara yayılan çalışmalar kamuoyunca tepki çekiyor. Yıllardır dur durak bilmeyen yol çalışmaların Türkiye’de eşine az rastlanılan uzun bir zamana yayılması anlaşılamıyor. Birkaç yıl önce biten yolda, değişik hesaplamalar nedeniyle yeni projelerin hayata geçirildiği ve bunun da bitmesi sonrasında yeniden çalışmalara girilip bunun da ardı arkası gelmez bir şekilde devam etmesi yap boz misali olarak algılanıyor.

Tam bitti denilecekken bu yaz itibariyle Ulaş tarafından yeni yol yapım çalışmasını gören Sivaslıların, ne oldu da yeni çalışmalara girildi yorumlarını yapmadan kendilerini alamadıkları gözlemleniyor.

Bazı bölümlerde yolun tek şerit haline düştüğü görülürken, trafiğin de tek şeritten seyretmesinin kazalara davetiye çıkarıldığı yorumlarının yapılmasına kapı aralıyor.

Dağların parçalanıp duble yolların hayata geçtiği Türkiye’de, Taşlıdere’nin bu gelişmelerden neden nasip almadığı ise merak ediliyor. Bu sene de, yol yapım çalışmasının sonlanması durumunda gelecek yıl da değişik bir yol yapımının yapılıp yapılmayacağı sorgulanıyor.

Sivaslılar artık Taşlıdere yolunun tam manasıyla bitirilerek, burası ile ilgili bir çalışmanın nihayete ermesini bekliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda