Tarih: 01.06.2017 21:47

"Yara Yeri"Okurlarla Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

 

Mimar Yard.Doç.Dr. Uğur TUZTAŞI´nın, şiir kitabı ŞİİR SEVERLERLE buluştu..

Şiir denemeleri alanında yetkin bir yere sahip olan Izdiham Yayinevinden çikan kitap mimarin bir şehrin eski hallerine ve kayıplarına ilişkin derin ve felsefi bağlamı uyarlama çabası olarak ta görülebilecek denemelerden oluşmakta.

Özellikle betimleme ve tasvirlerle şehrin özlemine ve yitikliğine ilişkin kesitler sunulan kitapta yer alan şiirlerde sade ve yalın bir dili bulunmakta.

Ayni zamanda insanın yalnızlığına ilişkin metaforik anlatımların bulunduğu kitabin arka kapağında yer alan su beyit; " bir aynada yansıyor sendeki yüzüm, ateşin içinde üşüyor içim, ne zaman ben olmuşum, babamın yüzünde eskittiğim hüznüm değil bu, ey çocukluğumun kırlangıç umutlu şehri, sen eskidikçe ben ölmüşüm" bir şehrin eskimisiyle ortaya çıkan kayıplar konusundaki sonucu sunarken bir şehre tutkuyla bağlılığı da resmetmekte. Hüzünlü ve melonkolik çagrışımlara sık sık yer veren yazar ayni zamanda sehirle olan bagi içselleştirmekte.

Sivaslı olmakla kalmayıp bu şehre özel bir tutkuyla bağlı olan yazarın kitabinin ilgi görmesi bekleniyor. Başarılı projelerinin yanı sıra şiir denemesi kitabıyla da okuyucunun karşısına çikan Ugur Tuztaşı´nı emeklerinden ve duygularından dolayı tebrik ederiz.

Dr.TUZTAŞI, önümüzdeki günlerde bir imza günü düzenleyerek şiir severlerle buluşacak

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —