YASAL Ama ETİK Mi?

YASAL Ama ETİK Mi?

KENT MEYDANI etrafındaki özel mülklere 7 milyon harcanarak cephe giydirmesi yapılıyor. Zamanında, düşünüp taşınmadan yanlış yapılaşma izni verilerek adeta tarihi eserlerin boyunu aşarak bu eserleri boğan binalar, CEPHE GİYDİRME ile adeta ödüllendiriliyor!

SPHM ÖZEL HABER

Sivas´ta 7 milyon lira maliyetli ´Tarihi Kent Meydanı Cephe Düzenleme Projesi´ ile Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini çevreleyen düzensiz binalar, cephe kaplamasıyla tarihi dokuya uygun hale getiriliyor.

Zamanında kişiye özel imar ve kaçak kat çıkma ve sonradan affedilme mantığı ile tarihi eserler çukura düşürülüp boğdurulurken, etrafta yükselen bu binaların vatandaş parası ile cephe giydirmesi yapılması tepki çekiyor.

Sıradan vatandaşlar, kışın soğuktan korunmak için zar zor binalarının dış kaplamasını kendi ceplerinden yaparlarken, meydandaki bu binaların devlet eli ile yapılma mantığı anlaşılamıyor.

Birinci sınıf malzeme kullanılarak yapılan cephe giydirme masraflarının en azından yarısının mülk sahiplerinden alınarak, kamu vicdanının rahatlatılması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: YASAL ETİK
metin çamlıbel
3.08.2019 15:19:12
ben 60 yaşında bir emekliyim.binasını dış cephesini yalıtımını yaptıramayan garibanlara da yardım etsinler.istasyon caddesinde yalıtıma harcanan bu parada öksüzün yetimin garip gurabanında hakkı var.ben hakkımı helal etmiyorum.buradaki dükkan esnafı ve mal sahiplari sivas tabiri ile yor yoksullar mı? adam en azından harcanan bu paraya yüzü kızarıp yardımda bulunsalardı.

sedat
4.08.2019 01:59:16
BU SİVAS DÜZELMEYECEKMİ ARKADAŞ GELEN GİDENI ARATMATACMI MİLLET HİZMET İŞ AŞ BEKLİYOR