Yasal Ama Helal mi?

Yasal Ama Helal mi?

Belediye bünyesinde yönetici kadrosunda bulunan yaklaşık 10 civarında insanın, ne iş yaptıkları merak ediliyor. Herhangi bir iş yapmadan maaş alıp almadıkları ise merak konusu. Yıllardır bir iş yapmadan oturanların yasal olan lakin helalinden kazanıp kaz

 

Belediye bünyesinde bir zamanlar yönetici olanlar bu kadroyu asalet aldıkları için asaleten yan gelip yatma haklarını kullandıkları iddiaları devam ediyor. Aksu tarafında Belediyeye ait bir mekanda akşam sabah magazin kültürüne katkı yapan 10 civarındaki ismin, aldıkları maaştan rahatsız oldukları ve en kısa zamanda Başkan Sami AYDIN ile görüşerek kamu yararına kazma kürek dahil çalışma talep ederek şehrin geleceğine katkı sunacakları iddia ediliyor.

Özellikle kadrolu Belediye Başkan Yardımcılığına sıkı sıkıya sarılan Faruk BAYAT ise eleştirilerin odağında.

Şehrin gelişimine dair bir katkısı şimdiye kadar görülmeyen BAYAT´ın, şahsi, emlak işlerinde üstün bir başarı ve manevra kabiliyeti içinde olduğu şehir kamuoyunda iddia ediliyor.

Akşam sabah gelip oturup eve gittiği için eleştiri alan Belediye Eski Başkan Yardımcısı BAYAT´ın, ?KEPÇELİ mevkindeki MEZBA´nın yerini satışı ile elde edilen gelirin tamamını yurt dışına  gidip sadece bir itfaiye aracı alması iddiaları ise şehirde hala konuşulan konuların başında geliyor.

Ayrıca etkili ve yetkili olduğu zamanlarda yine pek çok eleştiri alan BAYAT´ın ?Ak Evler? bölgesine de gayet ilgili olduğu hatta şehrin muhtelif yerlerindeki arsalar hakkında da derin bilgilerinin olduğu kamuoyunda konuşuluyor?

***

Şehirde ise diğer bir konu olan FETÖ yapılanmaları kamuoyunun dilinden düşmüyor. Gece gündüz TV ler ile bu yapıya yapılan operasyonları titizlikle izleyen SİVASLILAR, bu konuda devletin yanında olduklarını dile getiriyorlar.

Özellikle şehirdeki FETÖ yapılanmasına bir zamanlar bazı idarecilerin göz yumduğu iddia edilirken, FETÖ yapılanması ile dirsek temasında olup ticari iş ve işlemlerin kimler tarafından yapıldığı ise merak konusu.

FETÖ´nün şehirdeki palazlanmasına katkı sunan isimler kamuoyunda merak edilirken, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN büyük bir  mücadele verirken, şehirde de bu yapının bir an önce derdest edilmesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Yasal Helal
metin
4.02.2017 01:04:53
SADECE BELEDİYE DEĞİLKİ, KARAYOLLARINA GİDİN BAKIN, ESKİ KÖY HİZMETLERİNDEN GELENLERDE AYNI, İŞE ÖNCE GELEN MASAYI KAPIYOR, KAPAMAYANA, ORTADAN KAYBOL DİYORLAR, EMEKLİDE OLMUYORLAR, ÇOĞU 60 YAŞINA GELMİŞ, EMEKLİ OLAYIMDA İKİ GENÇ GELSİN DEMİYORLAR, DEMEZLERDE, DEVLETİN ARTIK BU SORUNLARI HALLETMESİ ŞART, YILLARDIR BU DURUM BÖYLE,

Yusuf Kul
4.02.2017 19:57:45
Günümüzde bu adamlara kısaca DANIŞMAN, bunların başına da BAŞDANIŞMAN deniyor.

58
5.02.2017 18:33:27
YUSUF KUL ARKADAŞ TAM İSABET ETMİŞ BİR OZELLİĞİ OLMAYANIN BAŞKASINA DANIŞMASINA GEREK VARSA KENDİSİNE NE GEREK VARRRRRRRRRRRRR

Anonim
6.02.2017 19:02:00
Çalıştığımız yerden bir soru gelmiş buyurun cevabı... (kamuyu bilgilendirmek amaçlı yazılmıştır) Belediyelerde Danışman İstihdam Edilip Edilemeyeceği: 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasa´sının 128´inci maddesine göre; ?Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzelkişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür. Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir. Üst kademe yöneticilerinin yetiştirilme usul ve esasları, kanunla özel olarak düzenlenir.? 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 49´uncu maddesine göre; ?Norm kadro ilke ve standartları İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından müştereken belirlenir. Belediyenin ve bağlı kuruluşlarının norm kadroları, bu ilke ve standartlar çerçevesinde belediye meclisi kararıyla belirlenir. Belediye personeli, belediye başkanı tarafından atanır. Birim müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda belediye meclisinin bilgisine sunulur. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik 22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanmıştır. Belediyelerin norm kadrosunda danışman kadrosu yer almamıştır. Sürekli işçi kadro unvanları arasında da danışman unvanı bulunmamaktadır. Dolayısıyla belediyelerde memur veya işçi statüsünde danışman istihdamı öngörülmemiştir. Yukarıda değindiğim mevzuat hükümleri değerlendirildiğinde belediyelerin danışman adı altında gerek memur ve gerekse işçi kadrosunda personel istihdam etmesi mümkün değildir. Ayrıca; resmen olmasa bile fiiliyatta bazı kişilere bu unvanların kullandırılması, ayrıcalık sağlanması çalışma barışını bozacak, diğer personelin çalışma şevkini kıracaktır. Sonuç olarak; Belediyelerde, genel kapsamlı bir danışmanlık hizmet alımının yapılamayacağı, Kamu İhale Kanunu´nun 62´nci maddesinin (e) bendine göre mimar, mühendis gibi teknik elemanların hizmet alımı suretiyle sürekli olarak çalıştırılmalarının mümkün olmadığı, danışman istihdam edilemeyeceği kanaatindeyim.

Anonim
6.02.2017 19:11:19
KADROLU BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCIMIZ VAR AMA BAŞKAN YARDIMCISI OLMAK İSTİYORUM NASIL OLACAK... 5393 sayılı Belediye Kanunun "norm kadro ve personel istihdamı" başlıklı 49. maddesinin 7 fıkrasında şu hüküm yer almaktadır. Norm kadrosunda belediye başkan yardımcısı bulunan belediyelerde norm kadro sayısına bağlı kalınmaksızın; belediye başkanı, zorunlu gördüğü takdirde, nüfusu 50.000´e kadar olan belediyelerde bir, nüfusu 50.001-200.000 arasında olan belediyelerde iki, nüfusu 200.001-500.000 arasında olan belediyelerde üç, nüfusu 500.000 ve fazla olan belediyelerde dört belediye meclis üyesini belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirebilir. Bu şekilde görevlendirilen meclis üyelerine belediye başkanına verilen ödeneğin 2/3´ünü aşmamak üzere belediye meclisi tarafından belirlenecek aylık ödenek verilir ve taleplerine göre bir sosyal güvenlik kurumu ile ilişkilendirilir. Bu şekilde görevlendirme, memuriyete geçiş, sözleşmeli veya işçi statüsünde çalışma dâhil ilgililer açısından herhangi bir hak teşkil etmez ve belediye meclisinin görev süresini aşamaz. Sosyal güvenlik prim ve benzeri giderlerden kurum karşılıkları belediye bütçesinden karşılanır. Yani Belediye Meclis Üyesi olmak için neden çaba sarf edildiğini görün... Örnek Sivas Belediyesi Ahmet Özaydın

sivaslı
9.02.2017 00:59:18
Kulhakkını yiyenin Allah belasını versin.