Yaşamak Barbar İşidir!

Yaşamak Barbar İşidir!

Osman ÇELİK Yazdı...

Bizi kendisine benzetmek isteyen bir dünya ile karşı karşıyayız.İlkeli bir yürüyüşü kaldıramayacak ham bir cendere, her daim yanımızda yöremizde kendini tekrar etmeye devam ediyor.

***

Umarsız kalabalıkların, içi boş salınışlarına sırt çeviren bir endam, esrik gülümsemelerin tılsımıyla sarıyor bütün benliğimi?

Biliyorum yaşamak barbar işidir?

Yaşamak, ince ve nazenin olmayı kaldıramayacak kadar hoyrat işidir...

 Maskeli bir balonun, bize sunduğu bütün hoyratlıklar, berhava ediyor masumiyetleri.

Dağların en tenha yerlerine sinmiş çiçeklerin, sukunet şarkısını içselleştiren bakışları da olmasa, hayatın anlamını sökün eden her şey, rengini bir daha bulamayacak?

Rüzgârda kırılan bir ağaç dalının, ayaza tutulmuş yalnız serçeciğin, yağmurunu yitirmiş akasyaların, insan ruhunu arındıran anlamları da olmasa, hayalin ve aşkın şarkısı hece hece nasıl dillendirilecek yeniden??

Hayat, ince ve nazenin olmayı kaldıramayacak kadar barbar işidir. Bütün maskeli suretleri, sahte gülücükleri, içinde taşıyan yüzeysel bir oyun sanki?

Zarif bir yüreği, kirlenmemiş asil duruşu, dağ dağ, tepe tepe çiçekler korosunun rayihasıyla donanmış bir gönlü, anlayamayacak kadar ham bir dünya yaşadığımız.

Her güzelliğin değerini yitirdiği, çıkarlar silsilesi üzerine yalanların inşa edildiği, insanların bir birinin kanını emmek için sırada beklediği, barbar bir köşe kapmaca bu?

Samimiyetten yoksun kalabalıkların, sahte gülücüklerle, ellerindeki çeşit çeşit maskeleri ardı ardına takıp çıkardıkları, tuhaf bir akıl hastalıklar geçidi sanki?

Yaşamak barbar işi hakikaten. İnce ve nazenin olanların, kırılmaya mahkûm olduğu bir çağ bu?

Hatıraların, vefanın, sadeliğin ve samimiyetin bir değerinin olmadığı günümüzde, anıların da yerle bir edilmesine doğru giden, akıl hastalıklı bir mizansen bu?

Anı yaşamaya ve yaşanan bu anla mutlu olmaya kurgulu, destansı hayal ve aşkları algılayamayan tuhaf bir garabetler zinciri yaşadığımız?

***

Yaşamak hoyrat işidir?

 İnceliği kaldıramayacak kadar barbarlıklarla dolu... 

Bütün masumiyetleri berhava eden hoyrat bir kabalıklar geçidi?

"Yaşam korkunç bir incinmedir." Yaşamak ise zaten barbar işidir?



Anahtar Kelimeler: Yaşamak Barbar İşidir