Yaşlılar Evlerimizin Bereketi

Yaşlılar Evlerimizin Bereketi

Mahallelere sefer yapan yeni otobüsler faaliyete geçti. 65 yaş üstü yaşlıları ücretsiz taşıma mecburiyeti olan otobüslerin, her durakta adeta yaşlılarımıza ?suçlu gibi bakmaları? şiddetle eleştiriliyor. Evlerimizin ulu çınarları ve bereketleri olan insanl

SPHM ÖZEL HABER

Evlerimizin bereketi, insanlık onurumuzun ulu çınarları yaşlılar, OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİN bir kısmından son derece şikayetçiler. Duraklarda yanlarında genç olmadığı zaman alınmadıklarını, alınsalar bile sert bakışlar ile karşılandıklarını belirten yaşlılar, bu çürümüş zihniyete sahip şoförlerin bu tutum ve davranışlardan vaz geçmeleri gerektiğini dile getiriyorlar.

Kendilerinin ücretsiz binmesi gerektiğine dair devlet takibi ve güvencesi olduğu halde, bir kısım şoförlerin onları almamak için uğraş verdiklerini anlayamadıklarını dile getiriyorlar.

Yaşlı amcaları ve teyzeleri duraklarda almamak için uğraşan şoförlerin, halkımız tarafından İNSANLIK NAMINA şikayet edilmeleri bekleniyor.

Ayrıca otobüse binen yaşlılarımıza sert muamelede bulunan şoförlerin de duyarlı vatandaşlarca ilgili mercilere şikayet edilmelerinin bir insanlık görevi olduğu belirtiliyor..



Anahtar Kelimeler: Yaşlılar Evlerimizin Bereketi
agah koçer
16.05.2018 15:55:28
sivas belediyesi özellikle Ak Partinin getirdiği ve bütün 65 yaş üzeri yaşlıların memnun olduğu bu hizmetin uygulamasında maalesef sınıfta kalmıştır.Sivas Belediyesi şehir içi ulaşımı tamamen özel halk otobüslerinin ve işletmecilerinin insafına terk etmiştir.hiç bir denetim yapılmamaktadır.Vatandaş bu konu özelinde gördüğü yanlışları belediyeye şikayet ettiği zaman otobüs şoförleri değil vatandaş suçlanmaktadır.Sivas Belediyesi bu konuya hizmet odaklı yaklaşmamaktadır.Belediye başkanı görevlendireceği kişilerle otobüslerde denetim yapmalıdır.Otobüsler duraklarda gördükleri yaşlıları almamakta,yaşlılar hasbelkader binebilirlerse otobüs ani bir şekilde hareket ettirilmekte ve otobüs içerisinde şoför homurdanarak yaşlı yolcuları rencide etmekte ve bindiğine pişman etmektedir.Bunun tek sorumlusu şehir içerisinde kendi imkanlarıyla ulaşıma vatandaş lehine kendi araçlarıyla müdahil olmayan belediye yönetimindedir.Şehir içi ulaşım kamu görevinin önemli bir parçasıdır ve öel araçlara bırakılamayacak kadar değerlidir.aksi takdirde özel halk otobüslerinin bu yaptığı insanlık dışı yaklaşımların önüne geçilemez

kimsesiz
16.05.2018 16:06:49
bu olaya duyarlılık göstermenizden dolayı sivas postasına teşekkür ederim türkiye genelinde yaşlıların şehir içi ulaşımda ücretsiz olarak taşınması devletimizin çıkarmış olduğu kanunla yapılmıştır bunun ücreti devlet tarafından karşılandığı halde ısrarla devletten ücret almadıklarını söyleyerek durakta bekleyen yaşlıları görünce gene bedavacılarmı diye hakerete başladıkları rencide edici tavırlar sergiledikleri herkes tarafından bilinmekte ne yazıkki defalarca şikayet edilmesine rağmen tamam cezasını vereceğiz deyip vatandaşı avutmaktalar tekel durumunda olan taşımacılık sisteminde kimi kime şikayet edecek bu vatandaş !!!!