Yav He He!

Yav He He!

Üniversiteyi yönetilemez hale getiren, yanlı kadrolaşmaların mimarı, üniversite şehir birlikteliğine zerrece katkı sunamayan Faruk KOCACIK´ın, yeniden aday olduğunu açıklaması şehirde ciddiye alınmadı.

 

Üniversite seçime hazırlanırken, geçmiş dört yılı adeta batal eden Faruk KOCACIK´ın yeniden aday olduğunu açıklaması şaka olarak algılandı. Hemen hemen her konuda dibe vuran üniversite olayların merkezi olmuşken, bu sorumluluğun sahibi konumundaki KOCACIK´ın, aday olmaması beklenirken, yeniden aday olduğunu açıklaması ciddiye alınmadı.

Görev yaptığı süre içerisinde, yanlı kadrolaşmalara, paralelin korunmasına epey katkı sunmakla suçlanan KOCACIK´a şans tanınmıyor.

Kocacık zamanında pek çok kıymetli muhafazakâr hoca üniversiteyi terk ederken, akademik başarının da iyi olmadığı herkesçe biliniyor.

Şehir ayağını da ?üç beş güvenlik görevlisi ve şirkete beş on işçi alarak? aklınca elde tutmaya çalışan KOCACIK´ın, Ak Parti ile de Hüseyin YILMAZ aracılığı ile iyi ilişkiler kurma yoluna gittiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz dönemde başta Nursuna MEMECAN olmak üzere Bakan İsmet YILMAZ´ı da yanılttığı iddia edilen KOCACIK´ın, bu tür manevralarının artık açığa çıktığı ve bir şansının olmadığı vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler:
mahir
25.12.2015 10:32:37
Ne yüzle aday olur anlamam. Üniveriste tamamen solun kalesi oldu. hastane 80 milyar borca girerek iflas etti. tüm değerli hocalar kaçıp gitti bunların şerrinden hastaneye hasta gelmez oldu. çımkış pişkin pişkin adayım diyor. yeter artık emekli ol Makedonya ya dön artık sivasa verdiğin zarar yeterli. hele hele son zamanlarda muhaliflere karşı rektörlük binasında dayak attırmaya da başladığı duyuluyor.

YEDİĞİN HURMALAR!
25.12.2015 12:27:59
"Zamanında Yediğin Hurmalar Günü Gelir Seni Tırmalar!!!"...

KAPIYI SERT Kapattın Soruşturması/Mobbingi!
25.12.2015 22:35:57
Bu akşam sayın Başbakan Habertürk, NTV, CNNTürk canlı yayında Yurtdışından misafir ettiği Akademisyenlere Üniversitelerin olmazsa olmazı Düşünce Özgürlüğünden+Ahlaktan vs. bahsetti! Bir Osmanlı Padişahının herbir atın adımı için bir Altın Vermeden bahsetti!... Rektör Faruk Kocacik zamanında ise saygın akademisyenlere Soruşturmalar Açılarak, Mobbing Yapıldı. Bir Soruşturmada "Anket Yapmakla" suçlamalar var! Bir başkasında "Kapıyı sert kapattın!" diye Soruşturma Açıldı! Ve onlarcaları!...

ÇİVİSİ ÇIKMIŞ!
25.12.2015 22:42:04
Kurumda tek kelime ile ne hak ne hukuk var! Çivisi çıkmış! Üniversitede Herkes "Bana değmeyen bin yaşasın!" diyor!

SOL FAŞİZMİ ve KÖTÜ YÖNETİMİ
26.12.2015 10:59:08
Bugünlerde AKP´liler tarafından yeni bir kavram geliştirildi: SOL FAŞİZMİ diye. Yani, solcuların kendilerinden başkalarına yaşam hakkı vermemesi! Konuyu CÜ´ye getirecek olursak, yaşanan KAMUSAL ZARARLAR(hastane, vakıf, yapılamayan binlerce dersler vs.), Mobingler/PSİKOLOJİK TACİZLER(Soruşturmalar ile susturma, itibarsızlaştırma, yalnızlaştırma, kariyer gelişimini engelleme, görevden alma, maaştan kesme, kapıyı sert kapattın, dekana selam vermedin, anket yaptın vs., ofis kapısına bıçaklı anahtarlık koyma), FİZİKSEL TACİZ (bir Sekreterin Darp Edilmesi), EVRAK YOK ETMELER (izin dilekçeleri, araştırma görevlisi alımları vs.), KURUM-DIŞINDANA ALINAN MAL VEYA HİZMET ALIMLARININ ÖDENMEMESİ VE/VEYA GECİKMESİ (bir Tıbbı Malzeme sağlayan kişinin İntiharı), İDEOLOJİK VE UYGUN OLMAYAN KADROLAŞMALAR (sol ve "konjektürel yakınları," Dil Bilimcinin İletişimci olması gibi), ALKOL TÜKETİMİ (kurumun Sosyal Tesislerinde)...

PARALEL YAPI VE ÜNİVERSİTE
26.12.2015 11:27:53
Memurlar Net´ten: "Sedat Laçiner ve çok sayıda kişi gözaltında Çanakkale´de paralel devlet yapılanması iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi´nin (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner´in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı." Umarım ilgili Tüm Üniversitelere de yaygınlaştırılır!

kudretli
26.12.2015 20:56:19
Faruk bey üç seneyi çok iyi tamamladınız tebrik ederiz. Mehmet Bakır ve ekibinden devraldığınız oyların hakkını verdiniz. Mehmet Bakır ve ekibine yakın isimleri dekan müdür vb. makamlara atadınız. Daha da önemlisi Bakır´ın cesaret edemeyeceği şeyi yaptınız kızlarına kadro çıkarak üniversitemize öğretim elemanı yaptınız. Sol kadrolaşmalar sayenizde epey yol aldı. Siz ve ekibinizdeki Hüseyin Yılmaz da siyasetçilere pembe tablolar çizdiniz. Ramazanda iftarlar cuma namazında samimiyetsiz el bağlamaları bayramlarda barış tabloları. siyasetçilerde size hoş gözüktü. Vakıf işçileri meslek yüksek okullarına bir iki kadro işi hallettiniz. Daha yakınlarda Kuyumcu nizam adıyla bilinen vatandaşın kızını iki ilanla asistan aldınız. Sınavın nasıl yapıldığını biliriz. Biliriz de bir önemi var mı, yok. Ahad Türkmenoğlu Sivas sevdalısı beyefendide rahatladı. İlyas dökmetaşa masadan kükreyen beyefendi. Sözde sivas kültürünü geleceğe taşıyacak beyfendi çocuğuna açılan haksız kadroyla mutlu olmuştur. Sivas kurtuldu.Faruk Kocacık a tekrar anahtarı teslim etmek için çabalar artık. Sayın Faruk bey son girişimlerinizde üniversite arazisinde kafe dağıtmak bunların sahipleri de sizin rektör olmanız için çalışacak. Bilen biliyor. Bu üniversitenin elli yılını çalldınız. Daha çalınacak yılları var. Haksız kadrolar için daha nice sırada bekleyen rantçılar var. Küfür ede ede iktidara iktidar yapacaklarınız var. Siz aday olursunuz. Size ve rantçılarınıza başarılar.

AKIL POsTASI
26.12.2015 21:12:10
Faruk Kocacık´ı tekrar kim rektör yapar anlaşmalar başlamıştır.Kısaca sırlarsak 1- İlyas dökmetaşı yıkmak için kullandığı gazete ayağının kendisine tehdit olmaması için el altından yapılan planlar var mıdır? 2- Mezhepçiliğe dayalı kadrolşmaanın önemli isimlerine şu söylenmiş midir. Bu akp ye mecburdum, o yüzden istediklerimi yapamadım, biraz daha politik olun bu seferde alalım ikinci dönem onlara ihtiyacımız kalmayacak, desteğiniz önemli çok oy almalıyız, fark çok olmalı, sağcıları parçalamalıyız. Adaylarını çoğaltmalıyız. Örneğin Alim Yıldız bu adaylıkta niye bu kadar ısrarılı. Ya da şöyle mi diyelim yeni dönem rektör yardımcılarınız Eran Buyruk, Orhan Tatar, Alim Yıldız mı 3) Dekan atadığınız isimlerle hangi anlaşmalar yaptınız. Veterinerlik Dekanı Haki kara hakkında bütün olumsuz düşüncelerinize rağmen nasıl dekan yapıldı, oy pazarlığına girdiniz mi, kendisi bu konuda size biyat etti mi? 4) İstanbul da alevi kökenli sivaslı iş adamlarına sivasın sözde dengeleri konusunda Recep Tayyip Erdoğan a baskı yapmaları için bir yıldır girişimleriniz devam ediyor mu? bU arada bu nasıl dengedir anlamadık. Üniversitenin yüzde 70 i, solcu kökenli bir akademik yapıya sahip hala özgürlük isteniyor. Gerçi doğru yetmiş yetmez seksen beş olun da iyice ezin milleti 5) Akarabalık ilişkilerinin arttığı üniversite oldu. Soyadlarına baktığımızda herşey açık saçık ortada. EŞLERİ, ÇOKUKLARI ÇOCUKLARI KARDEŞLERİ TOPLUYORSUNUZ MAŞALLAH. hAKLISINIZ TEK VURUŞTA ÜÇ BEŞ OYLAR BUNLARI GRUBA VURUNCA İŞTAH KABARTIYOR. işin kolaylaşıyor. Sivas postası kimi kötülemişse ona sahip çıktınız. Unutmayın. bu iş o kadar kolay değil.

sesli sessizlik
26.12.2015 21:15:16
İletişim fakültesinden bir hocayı harcadınız kolayca. Buradan almıştık haberi. Sizin istediklerinizi yapsaydı ama mesaiye gelmese veya insanlarla kavga etse işten atarmıydınız.

PARALEL
26.12.2015 22:26:08
Paraleller Ülke menfaati yerine cemaat menfaatini düşünürler.. Sonunda hukuk yakalarına yapıştı... Kimse devlete kumpas kuramaz, ele geçirmeye kalkışamaz. Kalkışırsa Hesabını sorarlar...teröristle savaşan generalleri masum askerlerimizi nefretle içeri atanlar hesabını vermeye başladılar, sağol uzun adam, arkandayız...

Uncu Hoca
26.12.2015 22:34:02
Un satan hoca varmış, şok geçirdim, esas işi un satmak yanında hocalık, bilim filim olmuş ülkemde, bir fırıncı söyledi hala inanamadım

Dershaneci+ CÜ Hocası
26.12.2015 22:50:10
Sadece Unculuk değil, Dershanelerde Derslere girenler de var! Bu hukuken suçtur! Yöneticiler iyi bilirler!...

3+ POLAT Soyadı=AKRABA MILAR?
26.12.2015 23:02:08
İletişim Fakültesinde Akademik Personel arasında ÜÇ POLAT soyadlı Araştırma Görevlileri var! Bunlar AKRABA MILAR? Bilgisi olan var mı?

Uncu
26.12.2015 23:36:05
Doğru bu dersane işi bilinen birşey, yönetimde biliyor ama üç maymunu oynuyor, Paralel dersanelerinde ders veren bir hoca , Sivas´ta ve Tokat´ta dersanelerde ders veriyormuş, Uncu Samsun ve Nevşehir´den çok özel un getiriyormuş, Allahım haram yemekten sana sığınırım, maaş+ders ücreti+idari görev+ikinci idari görev+un pazarlamacılığı= filim adamı

egrioturdogrukonus
27.12.2015 05:11:26
Açıköğretim mezunlarının araştırma görevlisi olarak işe alındığı kıytırık bir üniversite oldu üniversitemiz. Allah razı olsun bu yönetime de buna göz yuman hükümet yetkililerine de

UNCU Hala Bu İşine Devam Ediyor mu?
27.12.2015 08:26:11
UNCU Hala Bu İşine Devam Ediyor mu?

" HABABAM"CILARI KISKANDIRIR!!!
27.12.2015 08:36:31
Bu gazetede son 2,5 yıldır yazılan ve yazılacak olanlar " HABABAM"CILARI KISKANDIRIR!: "BİZİ DE GEÇMİŞLER" diye! Sivaspostası´nın ilgilere Ödül Vermeye Davet Ediyorum!

DÜSTUR: "TOPLUM OROSPU İSE, SENDE OROSPU OLACAKSIN"
27.12.2015 08:49:51
CÜ ile ilgili yakın zamanda çıkan bir kitapta bazı hocaların DÜSTURU şu: "TOPLUM OROSPU İSE, SENDE OROSPU OLACAKSIN!" ...

Alemdar Polat, DÜĞÜN-DERNEĞE TAŞ ÇIKARTIR!
27.12.2015 10:14:29
Sevilen Dizi kahramanı sayın Alemdar POLATI´da C.Ü. Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV, SİNEMA Blm. alırsak, hem bu Bölüm ÖĞRENCİ ALAMAYA BAŞLAR, hem de BİR FİLM/DİZİ YAPIMI gerçekleştirilmiş olur! Üniversite ŞÖHRETE KAVUŞUR! "Düğü-Dernek" Serisine TAŞ ÇIKARTIR valla!...

MANEVİ DEĞERELER EREZYONU VE SUÇ
27.12.2015 10:37:16
Eğer bir kişi veya KURUMDA şu manevi değerlerden biri, birkaç veya hepsi (sonuncusu ideal olanı) yok ise, o toplum bitmiş demektir!: Din+Vicdan+Ahlak+Hukuk MANEVİ DEĞER YOKSUNLUĞU = YÜKSEK SUŞ ORANI!

egrioturdogrukonus
27.12.2015 22:32:05
Uncu da görevde mantarcı da. Mantar lazımsa Ziraat bölümünde soyadı da YÖRÜK olan vatandaş. Mantarcılıkta patladı şimdi üniversiteyi patlatacak.

İİBF
28.12.2015 07:40:34
İİBF dekanının iki sekreteri var biri sekreter tamam ya öbürü? Faruk Hocanın bile tek sekreteri var, kamu kaynakları bu kadar bolmu? Faruk hocaya ilettik biliyor ama hiçbirşey yapmıyor, vicdan hesabı oy hesabının üstündedir, sessiz kalmak yakışmadı Faruk hocaya

UNCU ve REKTÖRE DESTEK SAĞLAMALARIN ?MADDİ VE MANEVİ FAYDALARI?
28.12.2015 10:21:39
REKTÖRE DESTEK SAĞLAMALARIN ?MADDİ VE MANEVİ FAYDALARI? -İlgili Fakültede gece nöbetlerini yerine getirmemek ama parasını almak, -İlgili Bölümdeki ilk birkaç yılda 3 saatlik dersini, on beş dakika yapması, -Tez Derslerini aylarca yapmamak, -Öğrencilerin bu hojanın derslerinden ?bir şey öğrenemedik? demeleri, -Derslerini ?hiç yapmamak veya eksik yapmak,? -Gece ders telafisini gündüz ?yapması,? -Derslerin Telafinin ?Telafisini? yapmaması, -HALA derslerini yapmaması, - Kız öğrencilere taciz iddiası -Öğrencileri konferanslara gitmeye zorlamak -Çatıştığı kurumdaki bir Hojanın araba camına kurşun bırakma iddiası, -İlgili Hojayı sözlü tehdit, -İlgili Hojayı DARP etmek, hapis cezasının para cezasına çevrilmesi! -Mesnetsiz bir davada sahte tanıklık yapmak, -Yukarıdaki yorumlardan da UNCULUK yaptığı, -Yakın zamanda Dekan ve REKTÖR tarafından UZMANI OLMADIĞI bir Bölümün BÖLÜM BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ!!!...(NOT: Bu kişiye hiçbir Soruşturma Açılmamıştır da!!!...)

"UNCU" ve "BİR KILI 40 KERE BÖLMEK!"
28.12.2015 11:24:11
Yukarıda geçen "Uncu," REKTÖR SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE "REKTÖR ABİSİNE" gereken desteği yapmış! (İnanmayan GOOGLE ADALET VE DELİL motorunda arar!) Bu kişi Rektör İktidara gelince "CEZA YOK, ÖDÜL VAR TEMEL PRENSİBİNDEN" faydalanmış! Alınması Gereken Ders: Siz siz olun, HANGİ REKTÖRE OY VERECEĞİNİZ KONUSUNDA ŞİMDİDEN "BİR KILI 40 KEZ BÖLÜN!"... :)

Adalet ve Medeniyet
28.12.2015 22:02:42
Bu üniversiteye Raiyetin hukukunu koruyacak,medeniyete ve medeniyet değerlerimize insanımıza saygılı oy kaygısından uzak ....,,,,Rektör gerek. Bunu hak eden alsın.

Doğruya Doğru
29.12.2015 09:57:52
Yahu ne kadar dertliymişsiniz, HAKSIZLIĞA KARŞI SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR. madem öyle savcılığa suç duyurusunda bulunun, bimer e şikayet edin, yok bulurlar bizi diye korkuyorsanız isimsiz dilekçeler yazın, gazetelere belge gönderin

Sami
29.12.2015 17:28:48
Yorumlarda herkes kıran kırana birileri hakkında iddada bulunuyor.eğer yüreğiniz varsa mahkemeler orda isimsiz olarakta bimerden yazın kimse sizi tutmuor.azıcık tutarlı olun.

İİBF
31.12.2015 13:12:58
İİBF neden 70. Sırada yanıt: Dekan Fenci(İstatistik) Dekan Yardımcısının biri Ziraatci Öbür Dekan Yardımcısıda Psikolog Teşekkürler Türkiye

STK Murat
1.01.2016 14:22:05
Bir ay sonra İİBF´nin dekan ataması var. Bakalım Faruk hoca paralelcilerle mi devam edecek yoksa 8 tane hepsi çok değerli Sivaslı hocalardan birini mi atayacak? Bunu yaparsa Sivasın sahipsizliğini bir kez daha ispatlamış olacak. Bunu yaparsa bakalım kendisi Sivas´ta gezebilecek mi. Sivas halkına ve biz STK´lara ne yalanlar yumurtlayacak.

Selami
20.01.2016 12:03:02
İİBF´de paralelci birine usulsüz bir ödeme yapıldığı iddiaları var, 8. Kez umreye gitmiş bu parayla, paralel böyle gizliyor kendini, namazı siyasete ve harama alet eden bu midesiz paralelcileri dekan niye koruyor? Yazık yetimin parasını ödüyor birde, haram olsun,tekrar ödeyeceksiniz bu paraları...soruşturma açılmalı derhal iddialar ayyuka çıktı... Ha bildiriye imza atan ha para alan haksız yere, ikiside aynı!!! Faruk hoca birinin hatasını affetmedi aldı derhal görevden ya diğeri?