Yazı ve Söz Sivas`ta

Yazı ve Söz Sivas`ta

Ülkenin önde gelen yazı ve söz üstadlarından Rasim ÖZDENÖREN ve Hayati İNANÇ 4 Eylül Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde Sivas’a gelecekler. Sivaslılar’ın da yakından tanıdığı bu iki önemli aydının okurlarla buluşmasının şehrin kültürel bil

Ülkenin önde gelen yazı ve söz üstadlarından Rasim ÖZDENÖREN ve Hayati İNANÇ 4 Eylül Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde Sivas’a gelecekler. Sivaslılar’ın da yakından tanıdığı bu iki önemli aydının okurlarla buluşmasının şehrin kültürel bilincine önemli katkılar sunacağı belirtiliyor.

 Sivas 4 Eylül Kültür Sanat Etkinliklerine hazırlanıyor. Son yıllarda önemli içeriklerle devam eden kültür sanat etkinliklerine dahil edilen kitap fuarı nedeniyle bir çok yazar Sivas’a geliyor.

Kadim yazı üstadı Rasim ÖZDENÖREN’in Sivas’a gelmesinin çok önemli olduğunu belirten kültür insanları, ÖZDENÖREN ile okurların buluşacak olmasının da tarihi bir anı yaşatacağını ifade ediyorlar.

Okuduğu şiirlerle Divan Edebiyatını sevdiren Hayati İNANÇ’ın da bu vesileyle Sivas’ta insanlara hitap ederek tadı damakta şiirleri soluklatacak olmasını heyecanla bekleyen bir çok insan, bu tür gayretlerin şehirdeki kültürel bilinci yükselteceğine vurgu yapıyorlar.

4 Eylül içerisinde üçüncüsü düzenlenen kitap günleri, geçen yıl bazı olumsuzluklara rağmen başarılı geçmiş bu yıl da aynı başarının yaşanması ümit ediliyor.

3.düzenlenecek  olan kitap günlerinin artık bağımsız bir zamana çekilmesi gereğine vurgu yapan Sivaslılar, okulların açık olduğu ilkbahar veya sonbahar da müstakil bir fuar için artık zamanın olgunlaştığına parmak basıyorlar.

Bu sene yapılması sonrasında artık, müstakil bir kitap fuarı çalışmalarına başlanılarak Sivas’a önemli bir başlangıç kazandırılabileceği dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda