"Yazık ŞEHİR" Sivas

AKSU ALT GEÇİDİ´nde yaşanan değişim şehrin gündeminde. Koşarak çalışan Belediye işçilerinin bu aceleleri merak edilirken, tuhaf sorular yumağı da kamuoyunun gündeminde.

SPHM ÖZEL HABER

Sami AYDIN´ın ilk döneminde, Yeni ATA SANAYİNİN girişine bordürleri dizip girişi kapattığı herkes tarafından biliniyor. Zamanın gariban esnafının ise ?ekmeğimizle oynamayın yolumuzu kapatmayın? diye ayaklanıp bordürleri kaldırmaya çalıştıkları ve zamanın Emniyet Müdürü CERRAH´ın orantısız güç kullanarak halkı dağıttığı belirtiliyor.

Yıllar Sonra yine Sami AYDIN´ın başkanlığında milyonlarca lira harcanarak ki- hala miktarı kamuoyuna açıklanmış değil- yapılan alt geçitlerin hizmete girdiği biliniyor.

Birkaç gündür ise dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir uygulama ile milletin parası harcanarak yapılan Halfelik alanındaki alt geçidin üzerinden Sanayiye yeni bir düzenleme ile giriş verilmesi şaşkınlık oluşturdu. Alt geçidi baypas ederek verilen üst geçidin birkaç gündür ?yangından mal kaçırma aceleciliği? ile hayata geçirme girişimi yıllara yayılan kuşkuları da gündeme taşıdı.

Bir zamanlar yolu protesto eden ve üzerlerine polis gönderilen sanayi esnafına o zamanlar yapılan uygulama akıllarda kalırken, bugün ne oldu da bu değişimin alel acele hayata geçirildiği sorgulanıyor.

Şehir kamuoyu ise bu konunun şahsi bir ?hatır? ile olmayacağı kaanatini dile getiriyor.

Yakın tarihle de bir ilinti kuran duyarlı şehir sakinleri, AK EVLER halkının epey uğraşmalarına rağmen yola çıkış alamadıkları lakin ?hatırlı!? kişilerin o alandaki iş yerlerine ustaca giriş aldıkları vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Yazık ŞEHİR Sivas