Yazın Gölge Hoş Kışın Çuval Boş!

Yazın Gölge Hoş Kışın Çuval Boş!

Hasat sezonuna giren SİVAS´a mevsimlik işçiler akın ediyor. İşsizlikten yakınan SİVASLILAR ise, OKEYE dördüncü bulur bulmaz gölgenin keyfine bakıyor.

SPHM ÖZEL HABER

Güneş ne yana dönerse gölge bir yer bulan halkımızın, okeye dördüncü bulma konusunda ise zerrece sıkıntı duymadığı gözlemleniyor...

Kadınların ise aynı minvale yakın, gün bitirdikleri gözlemleniyor. Salgın nedeniyle kadın günlerine kısa bir müddet ara veren Sivaslı kadınlar, Paşabahçe başta olmak üzere sair piknik alanlarının özlemini rüyada görmeye devam ediyorlar. 

İşsizlikten yakınan şehre ise akın akın mevsimlik işçiler geliyor. Başka illerden çoluk çocuk gelip, tarla işlerinde çalışan işçiler, çadırlarda kalarak günü tamamlıyorlar.

Sivaslılar´ın geneline yakınının ise zenginlik düşü kurup, bunu gerçekleştirmek için alın terine ise hiç uğramamaları hayret ve ibretle takip ediliyor.

Pek çok köy kasaba ve ilçede özellikle PATATES hasadı akabinde, geri kalan patatesleri o köy insanlarının toplama girişimleri ise, gelinen acınası bir nokta olarak kayıtlara geçiyor.



Anahtar Kelimeler: Yazın Gölge Kışın Çuval