Tarih: 26.05.2023 17:46

YEMEDEN GEÇMEYİN!

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER

Tonus köftesi artık tescillendi. Asırlara varan damak tadı olan TONUS KÖFTESİ özellikle bozkırın vazgeçilmezi olarak da biliniyor. Yörede “DÜĞÜN KÖFTESİ” olarak da bilinen bu özel yemek, önemli misafirler içinde hazırlanan bir ağırlama seansı olarak da varlığını sürdürüyor.

Sadece bir tek Altınyayla ve köylerinde özenle yapılan köfte, Türkiye ve Dünya´nın başkaca bir yerinde yapılmıyor. İmece usulü ile yapılan Tonus Köftesinin, yörenin baş yemeği olduğu ve özel misafirler için özel hazırlandığı belirtilmekte.

Eti ve baharatı özel olan köfte, hafif olmakla birlikte, midede herhangi bir olumsuzluğa da yol açmıyor.

Düğünlerde, sünnetlerde, misafir ağırlamasında ve özelliklede Ramazan ayında baş yemek olan Tonus Köftesi, Türkiye mutfağında da son yıllarda yerini almaya başladı.

ALTINYAYLA merkez başta olmak üzere DELİİLYAS ve mahalleleri ve ŞARKIŞLA köylerinde de yapılmakta.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —