Yemekte Bir Araya Geldiler

Yemekte Bir Araya Geldiler

Bir birine ?Gozel Ağa? diye hitap edip, telefonlarına Diriliş Ertuğrul müziği yükleyen Elbeyliler Derneği yöneticileri ve bazı üyeler, kaplıcalı otelde akşam yemeği yiyerek bir günü noktaladılar. Geleceğe dair hiçbir konuşma ve projenin konuşulmaması ise

 

Toy geleneğinin Anadolu´daki eğlence kültüründe yeri bilinirken, bu bilinç ve Diriliş Ertuğrul´un bütün bölümlerini izlemenin kıvancı ile termal otelde bir araya gelen Elbeyliler Derneği ekibi, saniye saniye ?öz çekim? yaparak mevcut günü ölümsüzleştirmeye çalıştılar.

Gozel Ağların her birinin köy günlerindeki gibi köy odası sohbeti yapmak istedikleri ancak kaplıca otelin avizeli lambalarının ve lüks self servis tezgâhından gelen yemek kokularının buna engel olduğu söylenmekte.

Yemekleri masalarına bekleyip fikir alışverişinde bulunmak isteyen Elbeylilerin sohbet iştahını ise yemeğin self servis şekilde uygulanması mı bozdu bilinmez ama;yemek kuyruğunun da neticede işe yaradığı bir sohbet ortamı doğurduğu ayak üstü de olsa hal hatır sorulduğu, bazılarının tatlı yiyememe sebebinin ise tatlılara ücret alınıp alınmadığı konusunun net olmaması fikir tartışmalara sebep oldu.

Bütün bunlar bir kenara bırakılırsa, en büyük kargaşaya tam da dağılırken bir telefon sesinin sebep olduğu görüldü. Tam bu sıra da Diriliş Ertuğrul dizisinin melodisi duyulunca toy geleneğinin emaresi midir bilinmez 10 kişinin aynı anda telefona bakmasına sebep oldu. Hem dizinin daha farklı melodiler geliştirmesi gerektiği konusu hem de yemeğin beğenilmesi gecenin fikir sağlanan konularıydı?

Geleceğe dair düşünce ve projeleri hayata geçirme maksatlı bir eylemin görülmemesi ise duyarlı Elbeylileri üzdüğü belirtildi.

Şehrin kadim Kültür Müdürünün de bazı sunumlar icra edip, Gozel Ağaları mutlu etmesi beklenirken, bu yönde bir kıpırdanmamanın görülmemesi ise hayretle izlendi.

Toy toylayıp, boy boylayan pek çok insanın, önümüzdeki yemeği ne zaman yiyecekleri ve serf servis sisteminin uygulanmayıp masalara servis yapılması konusunda düşünsel ittifak içinde olmaları ise önemli bir fikir olarak telakki edildi.



Anahtar Kelimeler: Yemekte Araya Geldiler
HASAN TOPRAK
4.01.2017 14:24:55
memleket icçin ne yapmışlar. keller körler birbirini agirlar. sağlık batakta yatırım yok devletin bütün kurumlarını taşıdılar.üç beş kişi egosunu tatmın ediyor.

taner
4.01.2017 23:24:35
ÖNCEKİ İLBEYLİLER BAŞKANI TURAN BEY, ÇOK GÜZEL İNSANDI,ŞİMDİKİ BAŞKAN VE YANINDAKİLER İLBEYLİ GÖRSE TANIMAZLAR, NE BİR PROJE NEDE BAŞKA BİRŞEY ÜRETEMEDİLER, SADECE KENDİLERİ GEZİP TOZUP EĞLENİYORLAR, İLBEYLİ DERNEĞİ YÖNETİMİNİN HEMEN DEĞİŞMESİ LAZIM,

Hadi elbeyli olsun
6.01.2017 03:22:41
Eti budu bir dernek:) Ne beklendiğini inanın anlayamadım:)vatandaş ekonomi bitti yazmış.o resimde gördüğüm ve tanıdıklarımın içerisinde istihdam üreten insanlar var.acaba eleştiri yazan arkadaşların bu ile katkısı nedir.ayrıca herhangi bir derneğinde ekonomiye katkı sağlamak gibi bir sorumluluğu ve yükümlülüğü olduğu kanaatinde değilim.yönetimi bepenmeyem yorumcu arkadaşa diyeceğim bişey yok.sonuçta bu yorumu yazdıpına göre elbeylidir ve daha iyi yapacak insanların olduğunu düşğnmesi gayet demokratik ve hakkı olan bir düşüncedir saygı duyarım.

Şahin Alpay
7.01.2017 13:02:49
Sivil toplum örgütleri ülkelerine şehirlerine birlik ve beraberlik adına daha iyi yarınlar için sorunları çözmek,sorunlara dikkat çekmek bir proje bir felsefe ortaya koymak adına oluşturulan örgütlerdir.Düşüncelerininçok ciddiye alınması gereken müessese ler.Sivas´ta olan hataları veya iyi güzel şeyler hakkındakı düşüncelerini hiç duymadık.Bu yorum tüm sivil toplum örgütleri mız için geçerlidir.

metin
8.01.2017 23:35:15
BU DERNEK YÖNETİMİNİN BİR TANE HAYIRLARI, BİR TANE İCRAATLARI YOK, YOK, YOK, ŞU YAPILAMAZMI EN BASİT; TOPLARSIN HEMSERİLERİNİ ZARADA OLDUĞU GİBİ YAZLIK EV YADA VİLLA KAMPANYASI YAPARSIN ASFALTA YAKIN MERKEZİ BİR YERE YURTDIŞINDAN , İÇERDEN BÜRSÜRÜ İNSAN GELİR, İLÇE BİLE OLUR BAKARSIN,, AMA SEN YÖNETİM OLARAK ÖNCE CİDDİ VE İŞİ BİLMEN LAZIM, AMA YOK MAALESEF,,,

Şahin Alpay
10.01.2017 08:29:38
Taner bey şu anki İlbeyliler yönetimi olarak bulunan Başkan ve başkan yrd. olanlar kaliteli temiz güzel insanlar devamlı köylerini ziyaret ediyorlar ,ilbeylileride tanırlar.Okonuda elştirmek laf ü güzaf.Ve sadece bu eleştiri bu dernek için değil Sivas´ta bulunan bir çok sivil örgütü için geçerli geçerli.Dr.Mesut Bey çok beyefendi ve kibar insandır.