Tarih: 27.12.2018 21:24

Yeni Bir Üniversite Garip Bir Rektör

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Bir Üniversite Garip Bir Rektör

Mehmet Kul! 
-Garip derken; ne mazlumluğuna vurgu yaptım, ne de normal biri olmamasına. Sivas için, seçim öncesi garip biri! Elbistanlı bir rektörümüz oldu. Sivas´ın uşağına gıran mı girdi? Bu şehrin sahibi mi yok? Yoksa sahibiz diyenlerin Sivas diye bir derdi mi yok? 
***
Habib Soluk Tweetten tebrik mesajı atıyor, sanırım AK Parti milletvekilleri ve il teşkilatının hiç haberi yok. Belediye başkanı ve adayın da haberleri yok. 
İki hali de fecaat!
-Haberleri varsa, ?ne oluyor arkadaş´ demez mi bu kadar millet?
-Haberleri yoksa zaten diyecek tek şey; vah halimize! 
***
Cumhuriyet Üniversitesi rektörü ve mensubu olduğu Dil ve Edebiyat Derneği; siyasileri önüne katmış, ha babam, de babam yürüyor gidiyor. Bir siyasi de çıkıp bu rektöre, güçlü bir şekilde; ?Arkadaş ?senin´ hukuksuz işe son vermelerinin hepsi savcılıktan takipsizlik aldı. Bizi sahada dara düşereceksin. İşine son verdiğin bir tane cemaatçi yok iken, sen Ömer Cevit´e, Mehmet Şimşir´e yakın bir ismi nasıl diğer üniversiteye rektör olması için öne atarsın?demiyor. 
-Cemaat ile Alim Yıldız ilişkilerinde ki iddiaları da yazacağım ama Yeni rektörümüz devletin, Cumhuriyet Üniversitesi´nde rektörlüğün bilgisine müracaat etmeden işlem yaptığı cemaat mensubu kişilerin yakın mesai arkadaşı. 
***
Her önemli makama bir atama yapıldığında görüyoruz ki; bu ilin atama ve seçiciliğinde Dil Edebiyat derneği üzerinden Sivas´tan elini çekmeyen, ama ahirette Sivaslıların iki eli yakasında olacak olan Ekrem Erdem ve avenesi etkin. Mahir Ünal Sivas´a rektör belirliyor ise! Başta Bakan bey, vekillerimiz ve belediye başkan adayı da dahil nasıl bir kampanya yürütecekler?
***
-Arkadaşlar, bu tercih basit bir Rektör tercihi değildir. Genel Merkez´e hata yaptıranlar, hatadan ötürü ders almadan her merhaleyi atlaya atlaya buraya geldiler. Bu konuda ah vah edenler az aynaya baksınlar. 
-Urfa sendromuna düşeceğiz bu gidişle. Yarın bütün atanmışlar ve seçilmişlerimiz başka şehirlerden gelecek. Buna yol açan vekillerimiz oy istedikleri Sivaslı profesörlere güvenmiyor demek ki! Sayın Ertan Buyruk sizce yarın sandıkta ne yapacak? Ya da siz nasıl ikna edeceksiniz? 
-Hatta Urfa sendromundan bakarsak, Sayın Vali, çok çalışkan ve becerikli birisi. Bence sonraki dönemde Sivas´a belediye başkanı bile olabilir artık. Burada bir sitem de valilik makamına yazayım. Sivas Çalıştayı´nı organize eden yetkililere tabi ki, ?Sivaspostası´ muhalif diye mi kapanışa çağrılmadı? Nedir bu kararın altında ki sebep? Birde bu bazı joker elamalar var; mesela İbrahim Yasak! Bizde öğrenmek isteriz bu arkadaşların Sivas için kıymetlerini? 
-Siyasi ilişkilerin, üç beş kişinin elinde  oyuncak olması artı puan değildir artık. Bu seçim süreci değişik bir süreç, niye görmüyorsunuz?   
Rektör(ler) ve Dil Edebiyat derneği yani kısaca Alim Yıldız, Sivas´ı her platformda temsil etsin. Siyasilerin yükü hafifler biraz. Birde Ekrem Erdem´e de selamlar, biyolojik ailesinden yükselen bürokratik değerlerine ve hariçten ailesine katılan yeni fertlerede selamlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —