Yeni İsimler Aranıyor

Yeni İsimler Aranıyor

Yaklaşık 4 yıldır Üniversiteyi yöneten Rektör KOCACIK ve ekibinin gösterdiği başarısızlık, üniversite camiasını yeni arayışlara yöneltti. Siyasilerin, Rektör KOCACIK ve ekibinden desteğini çektiği dilden dile dolaşırken, şehir kamuoyunun da, yeni isimler

 

 

 

Üniversite yeni rektörünü arıyor. Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ, Ertan BUYRUK başta olmak üzere KOCACIK´ın yönetim ekibine başarısızlıklarından dolayı büyük tepki var.

İlk başta Nursuna MEMECAN´ın desteğini alan, sonrasında ekip halinde Hüseyin YILMAZ´ı Vekil adayı gösteren KOCACIK yönetimi, bunda da başarı gösteremeyince değişik arayışlara yöneldi.

Yanlı kadrolaşmalar, adam kayırma, şehir üniversite birlikteliğini sağlayamamamdan dolayı büyük eleştiri alan KOCACIK ve ekibine ise, Rektörlük yarışında şans tanınmıyor.

Siyasi iradenin de Rektör´ün ardından çekildiği bilinirken, özellikle şehir kamuoyunun da desteğini çekip, yeni düşüncelere girdikleri haber merkezimize gelmeye başladı.

Faruk KOCACIK ve Hüseyin YILMAZ´ın Rektörlük için aday olmayacakları sanılıyor. Geçen dönemde iyi bir performans sergileyemeyen KOCACIK, YILMAZ ve BUYRUK´un, geri kalan zamanlarına emekli oluncaya kadar Öğretim Üyesi olarak devam edecekleri görüşleri dillendiriliyor.

Adaylar yavaş yavaş ortaya çıkarken, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali TAŞKIN´ın adaylık kulislerine başladığı ve öğretim üyelerini ziyarete devam ettiği haber merkezimize geliyor.

Şehir kamuoyunda da tanınan, şaibeye bulaşmamış ismi ile bilinen Prof. Dr. Ali TAŞKIN´ın en güçlü rektör adaylarından olduğu vurgulanıyor.

Üniversite kaynakları, yeni seçilecek rektör ve ekibinin işinin çok zor olduğu, zira Rektör KOCACIK ve yönetiminin gösterdikleri kötü performansın, restore edilmesi için epey bir zamana ihtiyaç olduğunu dile getiriyorlar.

 



Anahtar Kelimeler: Yeni İsimler Aranıyor
Taşkın Sel
23.11.2015 12:25:24
İyi olur Ali Taşkın hocaya yakışır. Sivaslı olması artısıdır. Bahsedilen isimler gibi de değil tertemiz birisidir . Şimdiden hayırlı olsun. Tabi makam ve koltuk düşkünü birileri çıkıpta sağ oyları bölmezse

sevgi koç
23.11.2015 16:27:12
Şimdiki üniversite yönetimi geçmişte meclis koridorlarında rektör olmak için vekillerin arkalarında gezerken, vekiller bunlar için "kominist" kelimesini kullanıyorlardı. Zaman vekilleri haklı çıkardı. Sağcı hocaları tek tek AkParti yetkililerine yalan yanlış iftiralar ve suçlarla üniversiteden attılar. İnanıyorum ki Belediye Başkanı Aydın, Bakan Yılmaz Bey devlet adamlığı karakteri ile hareket etmişlerdir. Önemli olan şu ülkücü camiadan bir kısım kendini satmış bunlara neden destek verdi ya da bir kısım kendini satmş sözde teşkilatçı bu sol zihniyete destek verdi? Tunceliden başlamak üzere ipliğiniz pazara çıkarılacak! Sabredin! Şu erotik gazeteciye gelince onu kâle alan bile yok. Bırakın sarı basın kartını akedemik ünvanı bile olmadan sitesinden türlü şantajlarla makam elde ettiğini herkes biliyor! Zamanı gelince ona da bir çözüm bulunacaktır! Asıl çeteleşmeyi ve şantajı yapan bunlardır! Sabret gülüm sabret!

Serdar
23.11.2015 20:05:11
Rektörlüğe resmi olarak adaylığını açıklayan 2 aday vardır. 1. Alim Yıldız 2. İse Öcal Berkan´dır. Bunların dışındakiler hala nabız yokluyorlar. Bu isimler Hüseyin Yılmaz, Hayati Öztürk ve Ali Taşkın´dır. Ancak benim görüşüm bu adaylar arasında en güçlü aday Alim Yıldız´dır. Çünkü Recep Toparlı hoca tam desteğini açıkladı ve veriyor. Yine ciddi bir sempatisi var ve milli görüş tabanlı mütevazı birisi. Cumhurbaşkanımız tarafından 29 ekim resepsiyonuna üniversiteden çağrılan tek kişidir. Ayrıca şuan sahada olan tek aday ve oy olarakta ciddi bir teveccüh görmekte özellikle genç hocalar çok ciddi desteklemektedir.Benim gördüğüm ve şahsi fikrim Alim Yıldız çok güçlü ve atanma şansı yüksek.

sivaslı
23.11.2015 20:15:25
ALİ TAŞKIN hoca YÖK tarafından da tanınan bir isim.ŞAİBEYE BULAŞMAMIŞ BİR AYDIN. genç akademisyenler Ali beyi destekliyorlar.

Ahmet
23.11.2015 20:50:25
Bizim fakülteye Alim hoca geldi ve birçok arkadaşı ziyaret etti. Bizler ikna olduk ve fakülteden birçok arkadaş herkese artık Alim hocaya oy vereceklerini söylüyor ve bende Alim hocaya oy vereceğim. Ama diğer adayları ismen duysam da tanımıyorum onlara da başarılar dilerim

MUSTAFA
24.11.2015 15:46:32
Ali taşkın hoca dürüst biri ve en güçü aday. Alim Yıldız çakma aday . yine geçen seçimlerde olduğu gibi sağ oyları parçalamak için solcuların bir projesidir. Geçen seçimde ne olmuştu isterseniz bir hatırlayalım.; Solcu faruk kocacık hoca bir oyunla alim yıldızı öne sürdü seçimlere son bir ay kala. sadece ve sadece 30 oy aldı ve son anda ilyas hocanın oyunu böldü. faruk hoca da 2. olan ilyas hocaya 7-8 oy fark atarak rektör seçildi. Netekim sağa hainliği karşılığında faruk hoca teşekkür için alime müdürlük koltuğu verdi ona bunu seve seve kabul ederek koltuğa oturdu. Şimdi yine aynı senaryo Faruk derki; Alimimmm benimmmm gel sen tine aday ol sağ oyları böl bu sefer hüseyinin koltuğuna (rektör yardımcılığı) seni oturtayım.Yemezle arkadaş sağın tek gerçek ve öz adayı inşallah ALİ TAŞKIN. Allahın izniyle de atanacak

Sedat Sarı
26.11.2015 06:39:56
İktisadi ve idari Bilimler sıralaması açıklandı 70. Sırada 80 İİBF içinde, rektörlük bu sıralamalara önem vermeli, yazık öğrencilere, düşünsenize bu fakültede öğrenci olduğunuzu, bu haberi okumak yıkıcı onlar için, çok yazık

Serdar Taskin
26.11.2015 14:39:57
Öcal Berkanin ismi geçiyor güçlü bir aday olarak sivasta Ak partinin güçlü isimleriyle beraber hareket ettiği görülüyor umarım sivas için en iyisi olur. Yoksa üniversite elden gidiyor.

Mithat Baslan
26.11.2015 17:48:17
Serdar Bey bir Ak partili olarak Öcal Beyin yanında kim olduğunu çok merak ediyorum bende Öcal Beyin buraya yeni bir nefes getireceği düşüncesindeyim ama burdaki Ak parti merkezinin başka bir aday üzerine yoğunlaştığını ve destekleyeceğini düşünmekteyim.

Serdar Taskin
27.11.2015 00:39:39
İsim vermek doğru olmayacaktır ama gençlik kolları ve kadın kollari seçiminde çok baskılı olduğunu bildiğimiz siyasi ve bürokrasi ağır basan bir kaç kişinin Öcal Beyi destekledigini bilmekteyiz ve bu süreçte bölünme olmazsa Öcal Beyin elini çok güçlü hale getirecekleri kesin.