Yeni Proje Nasıl Olacak?

Yeni Proje Nasıl Olacak?

Sivas kamuoyunda son dönemde mimarisi ile tartışılan yeni Vakıflar İşhanı projesi için yeniden proje hazırlığına girildiği bunun içinde kamuoyu oluşturmaya çalışıldığı konuşulmakta.

 

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca binanın yıkımından önce turlara çıktığı bunun içinde en isabetli kuruluş olarak Sivas Kent Konseyinin olacağına kanaat getirmiş olmalı ki projelerinde ne kadar isabetli çabalar içerisine girdiklerinin onayı için fikirlerini kent konseyi ne sunduğu bilgisi edinildi.

Lakin bu konuda ne tür bir proje hazırlandığı ve cam yüzeylerle adeta İkinci Aynalı Çarşı olma iddiasını taşıyan ve eleştirilen bina için ne türden bir cephe önerisi getirildiğini henüz kamuoyuyla paylaşmayan Karaca´nın eski proje için mi onay aldığı yoksa yeni projeye destek mi istediği bilinmiyor.

Eski eserler konusunda hızlı restorasyon çalışmalarına ara veren Karaca´nın Vakıfların yeni binasını çok önemsediğini ve emekli olmadan tarihi Taşhan´ın yanına yapılacak binayı çok önemsediği ve mutlak surette bu yapılacak binanın projesinin bir an önce kuruldan geçmesi ve yıkamadan sonra da inşaatın başlaması gerektiğini bunun için çok heyecan taşıdığı konuşulmakta.

Yıkımına devam edilen binayı merakla izleyen Sivasli yeni binayı nasıl bir bina olacağını bilmese de Karaca da hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Kent konseyinin konuyla ilgili yazmanları da herhalde yeni binaya onay vermiş olmalı ki toplantı fotoğrafları memnuniyetin ifadesi olarak görüldü.

Mimar İNCE ve ekibinin tarihi binalara ekler ve tarihi cevrede yeni bina tasarımı konusunda sayısız tecrübesi olduğu ve bu konuda Karaca´yı yönlendirdiği tahmin ediliyor. Sivas yıkım konusunda bu kadar heyecanlı bir Vakıflar Müdürünün ve bilimsel ve kültürel alt yapısıyla çok güçlü bir potansiyeli olan ve kurumlara fikirler veren bir kent konseyi olduğu için çok şanslı olduğu sanılıyor.

Şehir kültürü konusunda ince ve hassas düşünen bu akil ortamın şehrin geleceğine mühür vuracağı konuşulmakta.

 



Anahtar Kelimeler: Yeni Proje Nasıl Olacak