Tarih: 09.03.2019 10:43

Yeni Seçimler Yeni Oluşumlar!

Facebook Twitter Linked-in

-Ankara´da, kendi gücünün dışında bir alana da etki edecek yerel seçimlere az bir zaman kaldı. 
-Bütün siyasi analistler; AK Parti hükümetinin, elinde tuttuğu belediyelerden İstanbul ve Ankara´yı kaybederse, başkanlık seçimleri tartışmalı alana girer ve erken seçim sesleri daha bir yükselir kanaatindeler.
-Yine ülke gündemi; yerel seçimlerin sonucu doğrultusunda, yeni bir siyasi oluşumun doğma olasılığını çok yüksek görmekte.
***
-Bu sebeple bu iki konuya dikkat çekmek istiyorum. 
*Sahada son durum; özellikle Tayyip Beyin İstanbul ve Ankara´da ilçelere kadar inen programları, bu iki ilin sıkıntıda olduğunun ana göstergesidir. Elimize ulaşan anketler de bunu destekler mahiyetteler. Özellikle Ankara´da CHP/İYİ Parti ittifakı (Millet İttifakı) AK Parti/MHP ittifakından (Cumhur İttifakı) en az yüzde 5 daha önde olduğunu her anket söylüyor. 
-Yine Sayın Erdoğan´ın ziyaret ettiği taşra illeri de sorunlu, geride kaldıkları ya da eşit oldukları iller demek doğru bir tespit olur. 
*AK Parti´nin ciddi bir oy kaybı ile sonuçlanırsa yerel seçimler, Türkiye´de yeni bir siyasi partinin doğmasına sebep olur mu?  
-Ülke gündeminde epey yer alan, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve yine eski ekonomiden sorumlu Bakan Ali Babacan´ın beraber bir siyasi parti kurmak üzere oldukları haberleri. Bu hareketin öncü lideri eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül´ün olduğu söylentileri de az değil. 
-Evet, Sayın Davutoğlu´nun; ?seçim sonuçları ne olursa olsun, zamanı gelince bir siyasi parti kuracaklarını? yakın etrafına gayet net bir şekilde söylüyor olmasının yanı sıra, bu sürenin çok uzun olmadığını, yerel seçimlerle doğrudan bağlantılı olduğunu da bizler görebiliyoruz. 
-Ankara ve İstanbul´da, AK Parti içinden muhalif isimlerle sık sık bir araya gelen Sayın Davutoğlu, her fırsatta Anadolu´nun bir çok ilini de gezdi. Kamuoyuna düşen, ?40´dan fazla ilde örgütlendi´ söylentileri bu gezilerin ardından ortaya atılan iddialar. Ama benim aldığım bilgiler, ?örgütlenme sorunumuz yok, ama bir örgüt çalışması yapmadık? şeklinde.
-Burada esas konu, Davutoğlu/Babacan ikilisi gerçekten beraber mi hareket ediyor? 
-Yakın isimlerden aldığım bilgiler, Evet. Birlikte hareket ediyorlar, hatta beraber karar alıyorlar? şeklinde. Ancak Abdullah Gül´e yakın isimlerin,  kendilerinin ve Babacan´ın Ahmet Davutoğlu ile birlikte olmayacakları yönündeki ısrarları, kamuoyunda ?İki ayrı parti mi??  Sorusunu gündeme getiriyor. Hatta bazıları bunu böyle kabül ediyor. Ben ise öyle işitmediğimi ifade ettim.
-Sayın Gül, şimdilik dedikoduların dışında kalamasa da, oluşumun dışında gibi. Babacan bireysel hareket kabiliyeti olmayan birisi. Eğer siyaset yapacaksa, dolaysı ile hareket halinde olan Davutoğlu ile beraber olması kaçınılmaz. 
-Yerel seçimler hem yeni siyasi oluşumu, hem de erken seçim tartışmalarının kapısını arayalayacaktır. O sebeple seçim sonunda dışarıda ve ittifaklar içinde de ciddi değişimler olabilir. 
Bir de son not:
Saadet partisini izlemek gerek...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —