YENİ MÜDÜRÜN İLK SINAVI

YENİ MÜDÜRÜN İLK SINAVI

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Zekeriya ÇINAR’ın ilk sınavı Okul Müdürlerinin görevlendirilmesi olacak.Eğitim adına ortaya bir şey koyamayan, vizyonsuz, emekliliği gelmiş Okul Müdürlerinin elenip elenmeyeceği merak ediliyor. Birbirl

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Zekeriya ÇINAR’ın ilk sınavı Okul Müdürlerinin görevlendirilmesi olacak.Eğitim adına ortaya bir şey koyamayan, vizyonsuz, emekliliği gelmiş Okul Müdürlerinin elenip elenmeyeceği merak ediliyor.  Birbirlerini okul kantinlerinden yemeli içmeli ağırlayan eski kuşak pek çok okul müdürünün, Sivas’ın eğitimini baltaladığı biliniyor. Vizyon sahibi bir kadro kurması ümit edilen yeni müdürün bunu başaramayıp, statükodan yana tavır aldığı taktirde Sivas kamuoyunda kabul görmeyip, sert eleştirilere muhatap olacağı belirtiliyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev sürelerini 4 yıla indiren tarihi kararında takvim işlemeye başladı. Bakan AVCI ve Müsteşar TEKİN’in eski kuşak okul idarecilerinin görevden alınması temel felsefesi ile böyle bir adımı attıkları biliniyor.

Sivas’ta da Bakanlığın iştihatı doğrultusunda bir yenilenmeye gidilmesi gerektiği dile getiriliyor. Eğitimde doğu illeri ile yarışan Sivas’ın, bu başarısızlığında “emekliliği gelmiş, pasif, beceriksiz” okul idarecilerinin çok payı olduğu eğitimcilerce dile getiriliyor. Vizyonsuz, teknolojiden habersiz, öğrencileri umursamayan, yemeli içmeli olarak birbirlerini ağırlayan eski kuşak okul idarecilerinin mutlaka ama mutlaka bir daha görevlendirilmemeleri bekleniyor.

Emekliliği gelmiş bir tane dahi okul idarecisinin görevlendirilmesi durumunda, Bakan AVCI’nın değişim esaslı görüşüne muhalif kalınacağına dikkat çeken eğitimciler, bu tarihi fırsatın Sivas adına iyi kullanılarak, “emekliliği hak etmiş” idarecilerin kesinlikle elenmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Hiçbir yeteneği olmadığı halde, yeniden görevlendirilme çabası ve arayışına giren pek çok okul idarecisinin, okullarda verilecek puanlarda da ayarlamalara gittikleri bilgisine ulaşıldı. Sivas eğitimde başarısız olduğu halde, okullarda müdürler için olumlu puan kullanılmasının da bu ayarlamaların bir göstergesi olacağına dikkat çeken duyarlı eğitimciler, buna Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün müsaade etmemesi gerektiğini vurguluyorlar.

Hangi sendika, hangi görüş ve düşüncede olursa olsun, titiz bir inceleme ile yetenekli, vizyon sahibi, çağı algılayabilen, enerjik, tuttuğunu koparan genç idareciler in görevlendirilmesinin hayatiyet taşıdığı vurgulanırken, bunun aksi olması halinde şehirde eğitim kaosunun ara vermeden devam edeceği yorumları yapılıyor.

 



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda