Yere Tükürmek de Sona Ermeli!

Yere Tükürmek de Sona Ermeli!

Poşetlerin paralı olmasından sonra vatandaşlar ?file ve çanta? kullanmaya başladılar. Poşet alanlar da eskisine nazaran birkaç poşet alıyorlar. Son yılların en güzel kararı duyarlı insanlar tarafından alkışlanıyor. Şimdi de yere tükürenlerin para cezasına

SPHM ÖZEL HABER

Poşet tarlası olan SİVAS, son 1 yıldır bu görüntülerden arınmaya başladı. Çöp kenarlarında dahi birkaç atık poşet gözlemlenirken, bu kararın ileriki aylarda daha da netleşeceği ve çevremizin daha temiz olacağı görülüyor.

Bu önemli kararı hayata geçirenler duyarlı insanlarca alkışlanırken, şimdi de özellikle SİVAS´ta yere tükürme alışkanlığının yasaklanması bekleniyor. CORONA VİRÜS ile savaşın başladığı bu günlerde, yere tükürmeyerek bu mücadeleye destek olunması isteniyor. 

Yolda, sokakta yürürken önünüzden geçen insanın? şarp? diye yola tükürme ilkelliğinin artık kanun ve kurallarla yasaklanması toplumun büyük bir kesimi tarafından arzulanıyor.POŞET kararındaki 25 kuruşluk caydırıcılığın önemli bir gösterge olduğu ve yere tükürenlere de 10 liralık cezanın caydırıcı olacağı vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Yere Tükürme Sona Ermeli