Tarih: 25.03.2016 14:27

Yerel Seçim Hesapları Gündemde

Facebook Twitter Linked-in

 

Seçimlere iki yıl kala şehirde siyasi hareketlilik gizliden gizliye devam ediyor. Belediye´de iyi bir ekip kuramayan ve her daim Genel Merkeze Belediye hakkında çeşitli şikayetlerin gittiği bilinirken, bu şikayetleri Vekil BİLGİN´in gönderdiği yönündeki iddialar dile getirilmese de AYDIN´ın bu ihtimali düşündüğü biliniyor.

AYDIN´ın, bu minvalde gerek Başkanlık hesaplarında gerekse Vekillik hayallerinde ise Eski İl Başkanı Burhanettin KURU ile yollarının kesiştiği yerel siyasi arenada dile getiriliyor.

Bir zamanların ?ŞEN ORTAKLARI? olan BİLGİN ve KURU´nun ise, aralarından kara kedi geçtiğine yönelik iddialar kamuoyunda bilinse de, BİLGİN ile KURU´nun ortak hareket ettiklerine dair kuvvetli ihtimaller de dillendiriliyor.

Bu ihtimali, olmayan kurmaylarına rağmen tek başına düşünen AYDIN´ın, ?MEVLANA TÜNELİ? ne hız vererek en azından AKSU gibi geri kalan iki yılı bu minvalde tamamlayıp, reklam yapacağı belirtiliyor.

Ak Parti Eski İl Başkanı Burhanettin KURU´nun ise sessiz bir şekilde izlemede olduğu ve olası siyasi hesaplaşmalarda ortağı BİLGİN´i yanına almanın yollarını bulduğu gelen haberler arasında.

KURU ve BİLGİN´in yeniden bir araya gelmeleri durumunda gerek Başkan AYDIN gerekse Ziya ŞAHİN´in zor anlar yaşayacağı dile getiriliyor.

Siyasi arenada var olan kıpırdanmaları AYDIN´ın iyi analiz edip BİLGİN´e son zamanlarda zeytin dalı uzattığı yorumları yapılıyor.

Bu siyasi düello BİLGİN,AYDIN VE KURU arasında geçerken, beceriksiz ve başarısız alt aktörlerden olan KUZU ve TORAMAN´ın ise her zaman olduğu gibi yine ?güçlüden yana? tavır alacakları iddia ediliyor.

Siyasi hayatının en zor dönemini yaşayan AYDIN´ın ise yüreğinin titrediği biliniyor. KARAMAN, CEYLAN, KUZUCU ve ÖZAYDIN gibi başarısız ve şehir kamuoyunda yıpranmış isimlerden oluşan bir yönetim ekibi ortaya koyan AYDIN´ın, BİLGİN ve KURU ikilisi ile nasıl mücadele edeceği ise bilinmiyor.

Seçim kartlarının açıldığı şu günlerde, SİVAS POSTASI Haber Merkezine ise değişik siyasi ittifak haberleri de gelmeye devam ediyor. Şehirde akıl sır ermeyecek bir takım bir araya gelmelerinin geçen hafta ?YENİ ŞEHİR MAHALLESİ´ndeki? bir evde yaşandığı ve ?kripto? kararlar alındığı haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —