Yerel Seçim Hesapları Gündemde

Yerel Seçim Hesapları Gündemde

Sivas yavaş yavaş seçim hesaplarını konuşuyor. Belediyede son iki yılı kalan AYDIN ve eski İl Başkanı KURU´nun gizliden gizliye kıran kırana bir hazırlık içinde oldukları kulislerde konuşuluyor.

 

Seçimlere iki yıl kala şehirde siyasi hareketlilik gizliden gizliye devam ediyor. Belediye´de iyi bir ekip kuramayan ve her daim Genel Merkeze Belediye hakkında çeşitli şikayetlerin gittiği bilinirken, bu şikayetleri Vekil BİLGİN´in gönderdiği yönündeki iddialar dile getirilmese de AYDIN´ın bu ihtimali düşündüğü biliniyor.

AYDIN´ın, bu minvalde gerek Başkanlık hesaplarında gerekse Vekillik hayallerinde ise Eski İl Başkanı Burhanettin KURU ile yollarının kesiştiği yerel siyasi arenada dile getiriliyor.

Bir zamanların ?ŞEN ORTAKLARI? olan BİLGİN ve KURU´nun ise, aralarından kara kedi geçtiğine yönelik iddialar kamuoyunda bilinse de, BİLGİN ile KURU´nun ortak hareket ettiklerine dair kuvvetli ihtimaller de dillendiriliyor.

Bu ihtimali, olmayan kurmaylarına rağmen tek başına düşünen AYDIN´ın, ?MEVLANA TÜNELİ? ne hız vererek en azından AKSU gibi geri kalan iki yılı bu minvalde tamamlayıp, reklam yapacağı belirtiliyor.

Ak Parti Eski İl Başkanı Burhanettin KURU´nun ise sessiz bir şekilde izlemede olduğu ve olası siyasi hesaplaşmalarda ortağı BİLGİN´i yanına almanın yollarını bulduğu gelen haberler arasında.

KURU ve BİLGİN´in yeniden bir araya gelmeleri durumunda gerek Başkan AYDIN gerekse Ziya ŞAHİN´in zor anlar yaşayacağı dile getiriliyor.

Siyasi arenada var olan kıpırdanmaları AYDIN´ın iyi analiz edip BİLGİN´e son zamanlarda zeytin dalı uzattığı yorumları yapılıyor.

Bu siyasi düello BİLGİN,AYDIN VE KURU arasında geçerken, beceriksiz ve başarısız alt aktörlerden olan KUZU ve TORAMAN´ın ise her zaman olduğu gibi yine ?güçlüden yana? tavır alacakları iddia ediliyor.

Siyasi hayatının en zor dönemini yaşayan AYDIN´ın ise yüreğinin titrediği biliniyor. KARAMAN, CEYLAN, KUZUCU ve ÖZAYDIN gibi başarısız ve şehir kamuoyunda yıpranmış isimlerden oluşan bir yönetim ekibi ortaya koyan AYDIN´ın, BİLGİN ve KURU ikilisi ile nasıl mücadele edeceği ise bilinmiyor.

Seçim kartlarının açıldığı şu günlerde, SİVAS POSTASI Haber Merkezine ise değişik siyasi ittifak haberleri de gelmeye devam ediyor. Şehirde akıl sır ermeyecek bir takım bir araya gelmelerinin geçen hafta ?YENİ ŞEHİR MAHALLESİ´ndeki? bir evde yaşandığı ve ?kripto? kararlar alındığı haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.



Burhanettin KURU
25.03.2016 15:12:58
Arkadaşlar il başkanlığı başta olmak üzere değişik kademelerde partime on yılı aşkın bir süre hizmet ettim. Allah´a şükürler olsun ne kimse görevini layıkıyla yapamadı diyebildi ne de herhangi bir şaibe ile adım lekelendi. Bugün itibariyle siyasetle hiçbir ilgim yoktur. Sade bir AK Parti üyesiyim ve öyle de kalacağım. Geleceğe dair ne başkanlık ne de vekillik herhangi bir düşünce ve talebim yoktur. Kısacık bir ömrü bu tür hayal ve beklentilerle heba etmenin de doğru olmadığı kanaatindeyim. Haberde belirtildiği gibi ne kimseyle bir ittifakım ne de kimseye karşı bir hesabım yoktur. Tek dileğim görev başındaki arkadaşlarımızın başarılı olmaları ve şehrimize hizmet etmeleridir. Layık olduğunuz gibi yönetilirsiniz, ilahi kuralı doğrultusunda Sivaslılar seçimini yaptı ve layık olduğu gibi yönetiliyor ve yönetileceklerdir. Bize düşen bu tercihe saygı duymaktır. Adımın bu tür konu ve haberlerle anılmaması dileğiyle herkese selam ve saygılar.

Nejat DEMİR
26.03.2016 22:36:36
Milletin iktidarının hizmet değerleri olan bu isimler AKPARTİ camiasında tanına biline önemsenen ve bulundukları görevlerde PARTİ politikalarına yakışır ve uygun çalışmalarıyla örnek gösterilen kıymetlerimiz olup PARTİNİN yararına olacak her türlü çalışmanın içerisinde yılmadan bıkmadan ve büyük bir aşkla millete hizmet etme iradesini yüreklice ve birlikte gösterebilecek gerçektedirler diğer her bir partililer gibi.

yalılı
27.03.2016 14:19:12
burhanettin kuru sivasta muhalif olanları nasıl fişledinizi anlatsana herşeyin hesabının görüleceği günler ergeç gelecek

Yusuf Kul
27.03.2016 14:48:11
Amaç hizmet değil, koltuk kapma.

hasan
28.03.2016 08:43:51
BURHANETTİN KURU BEY HAKLISINIZ LAYIK OLDUĞUMUZ GİBİ YÖNETİLİYORUZ.DEREBEYLİK BİR BELEDİYE BAŞIMIZDA VE BİZLERİN ŞUÇU EYVALLAH

Merderli
28.03.2016 08:45:28
Sayın Kuru İl Başkanlığınız döneminde Aynı çatının altında teşkilat mensuplarını fişlediğin günleri unutmadık ,Milletvekilliği ve Belediye başkanlığı yolunda önünüzdeki en ufak engelleri bile harcadınız.Sen bıraktım desen bile yemezler ,ufacık bir ışık görsen eminim başlatırsın kulisleri,ayrıca henüz erken bu tür çalışmalara bunu sen çok iyi bilirsin,zamansız öten horozun kellesini uçururlar bunu geçmişte yaşadın ,artık bu tür hataları yapmazsın.

mustafa uyanık
28.03.2016 11:33:26
BURHANETTİN BAŞKANA SELAMLAR Sivas sahibsiz şehir olarak geldi ve geçiyor bazen büyük insan ve akil insanlara sanş tanınmadı ancak halk olarak burhanettin bey zamanın sivasa yapılan destek ve ekonomik kalkınma sivaslılar biliyor o döneminde sadece alo hatlarında 5000kişi çalışıyor büyük idalist bir insandı Rabbim belediye başkanlığına izin vermedi sabır en büyük ilaçdır 2019 da sivas şahlanmasının en büyük lideri olacakdır kimse şüphe duymasın artık sivaslılar halk iradesini koyacak ALLAHA EMANET OLUN

sivasli
28.03.2016 12:22:57
BURHANETTIN KURU yi zerrece sevmem.Ama yiğidi öldür hakkını yeme.Onun zamanında Ak partinin bir ağırlığı vardı.ZIYA SAHIN VE SAMI AYDIN in ağırlığı yok.Ak parti aslında zor durumda.

Ak Partili Bir Seçmen
28.03.2016 13:38:17
BENCE Sami AYDIN´ın siyasi hayatının bu son dönemi. 3 yıl sonra tamam. Bence BURHANETTİN KURU Belediye Başkanı olur. Yalnız şu Murat TORAMAN ve AHMET KUZU´yu yanına koymamalı. AYRICA "MERDER" kasaba milliyetçiliğini de bırakmalı. ÖNÜMÜZDEKŞ DÖNEM BENCE ŞÖYLE: Belediye BAŞKANI: Burhanettin KURU Ak Parti İl Başkanı: Hakan AKKAŞ Ak Parti Merkez İlçe Başkanı: Ebuzer ÖZDEMİR

sefilix
29.03.2016 22:26:47
ali akyıldız demirçelik ile ilgili önerge veriyor. chp mhp hatta hdp destek veriyor. ve akp oyları ile reddediliyor. gerçi adamlarda haklı yüzde 70 oy almış akp. neye layıksak onunla idare ediliyoruz işte. burhanettin bey çok doğru söylemiş. başka yoruma gerek var mı

Kerem Güngör
1.04.2016 21:43:48
HABERİNİZ VAR MI BAY KURU http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/sivastaki-cocuklara-tacizi-aile-bakanligi-yine-gormedi-1161001/