Tarih: 29.11.2018 19:38

Yerel Seçimlerden Kısa Kısa

Facebook Twitter Linked-in

Yerel Seçimlerden Kısa Kısa
AK Parti ile MHP ittifakı aşağı yukarı netleşti. Halk desteğinin azalma sebeplerini telafi yoluna değil de, başka bir parti ile ittifak ile kaybı telafi etme çabası, geçici pansumandır. Tedavi, halka dönmek, onların hassasiyetini ve olan biteni üstten değil içten bakışla, empati ile çözüme kavuşturmaktır. 
Söze buradan girerek şapkamızı önümüze koymamız gerekiyor. 
Siyasetin son beş yılında kitleler, var olan partiler arasında eşit şekilde dağıldı. Yani, yeni bir oluşuma ihtiyaç duymuyor halk. IYI Parti oluşumu bunun bir tezahürüdür. 
O zaman halka kulak verilmelidir. AK Parti-MHP ortaklığında şüphesiz, ?en karlı çıkan´ hesabı yapmak hatalı bir analiz olur. Ama eşit şartlarda oluşmayan ortaklığa bakınca, kaymak kısmın MHP´de kaldığı da aşikar. Yüzde 10´luk bir parti. Kendinden 4 kat büyük bir parti ile nerede ise eşit şartlarda haklarını muhafaza edebildiği gibi; varlık mücadelesinden bir öteye geçip, belirleme, müdahale etme evresine giriyor. 
AK Parti, bu asimetrik ittifakları geçmişte de yaptı. Kendisine iltihak eden siyasi liderler şu an partinin A takımı pozisyonunda. 
Aynı pencereden CHP ile IYI Parti yakınlaşmasına bakınca işler biraz karışık. Ne üç büyük şehirde, ne de Anadolu´da içe sinecek bir ittifak yapamadılar. Cumhurbaşkanlığı sürecinde de eğreti ve cebirle yapılan ittifak, seçim sonunda iki tarafın da kurmaylarınca çok sert eleştiri almıştı. 
Geleceği ve siyasi atmosferi okuyamayan bu kurmaylar, şimdi de aynı çıkmazı bir daha rüyalarında bile kabus gibi yaşıyor, yaşatıyorlar.  
Her şeye rağmen IYI Parti´nin ileri gelenlerinin; CHP´ye, ?Ankara hariç her yer size? demesini CHP´nin o klasik zihni kaldıramıyor. 
Düşünün iktidar cenahında; AK Parti-MHP ittifakında 4´te 1 oya göre tam teslimiyet varken! Muhalefette, yarı yarıya oy oranı olmasına rağmen CHP direnç gösteriyor. Her yeri istiyor. Anadolu´da imkansız illeri veriyor. Yaklaşım böyle olunca; daha baştan iş tıkanıyor, ittifak görüşmeleri askıya alınıyor. Ne garip bir ortaklık? Ya da, böyle ortaklık mı olur?
İşte dediğimiz şey bu; AK Partiyi en şanslı kılan şey, muhalefettir! 
Görülüyor ki; seçim sonuçları, muhalefette olan bu olumsuzluklara ve iktidar tarafındaki iyi ortaklığa rağmen; ortada!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —