Yerli OTO İçin SİVAS İdeal

Yerli OTO İçin SİVAS İdeal

TURKIYE, yerli oto üretme girişimine adım atarken, bu stratejik hamlenin hayata geçeceği en uygun ilin SİVAS olacağı konunun uzmanlarınca dile getiriliyor. Sivas DEMİR ÇELİK ile bağlantılı bir yerli oto fikrinin, demiryolları ve hızlı tren ağının kesişme

SPHM ÖZEL HABER

TÜRKİYE, yerli otomobil üretmek için harekete geçerken, bunun asıl ham maddelerinden biri olan sağlam çelik üretim merkezinin de SİVAS olduğu biliniyor. DİVRİĞİ´de var olan madenlerin ve SİVAS´taki DEMİR ÇELİK FABRİKASININ da, yerli oto fikrinin alt yapısını oluşturacağı biliniyor.

?ÇELİĞİN üretim ve işlenme merkezi olan SİVAS´ta? yerli otomobil fabrikasının kurulmasının daha başkaca avantajlarının da olduğu konunun uzmanlarınca dile getiriliyor.

KARADENİZ AKDENİZ YOLU, Hızlı Tren ve Demiryolları ağlarının kesişme noktası olan SİVAS´ın, olağanüstü haller ve olası savaşlar durumunda TÜRKİYE´nin ortasında yer alması nedeniyle, YERLİ OTO için en ideal şehir olduğu vurgulanıyor...

SİVAS DEMİR ÇELİK´in de işlerlikli değerlendirilmesi ile yerli otonun desteklenip,ülkenin geleceğine sunulacak en ideal ilin SİVAS olduğunu belirten pek çok uzman, Devletin yerli oto üretim merkezinin SİVAS olması düşüncesini gündeme alması gerektiğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Yerli İçin SİVAS İdeal