Yerli OTO Kaçırılmamalı

Yerli OTO Kaçırılmamalı

Yerli OTO yatırımını şehirlerine kazandırmak isteyen İller, 8 veya 10 kişilik komiteler kurarak ANKARA´da lobi yapmaya başladılar.Arsa ve Avantaj tekliflerinde yarışa giren şehirler, dosyalar hazırlayıp TOBB başta olmak üzere önemli yerlere sunarlarken, S

SPHM ÖZEL HABER

Yerli oto yatırımını şehirlerine kazandırmak isteyen iller adeta bir birleri ile yarışırken, son demde İZMİR´in 8 kişilik özel heyet kurarak lobi faliyetine geçtiği haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

Bursa, Kocaeli, Sakarya özel araştırma şirketlerine araştırmalar yaptırırlarken, KAYSERİ ve GAZİANTEP ise oluşturdukları lobi heyetleri ile ANKARA´yı mesken tuttukları belirtildi.

KAYSERİ, AKSARAY, ADANA, KONYA, ESKİŞEHİR,İZMİR bir ekip çalışması ile ANKARA odaklı ataklarda bulunurlarken, özellikle komşumuz KAYSERİ´nin,hazırladıkları dosyaları TOBB´a sundukları ve aynı zamanda şirketleri kente davet ederek cazip imkanları yerinde göstermek için atağa geçmesi takdir ediliyor.Hatta bu projeye 1 milyon metre kareden fazla arsayı sunabileceklerini dile getiren Kayseri Sanayi Odası Başkanlığı, bu yatırım için en hazır ilin KAYSERİ olduğunu açıkladı.

AKSARAY ise Kayseri´den geri kalmayarak 500 hektar araziyi bu iş için tahsis edebileceklerini ilan ettiler.

Bütün iller YERLİ OTO yatırımlarını şehirlerine kazandırmak için yoğun çaba gösterirken, SİVAS´ın ise yeterince somut öneriler sunamadığı gözlemleniyor. İZMİR gibi özel donanımlı bir çalışma ekibi kurup ANKARA´da lobi yapması gereken SİVAS´ın, hali hazırda bu tür profesyonel bir düşünceyi geliştirememesi amatörlük eleştirilerinin yapılmasına neden oluyor.

Acil durumlar için ne Belediyede, nede STSO´da hazır bir ekibin olmadığını dile getiren SİVASLILAR, olası yerli oto fikrinin de tam anlamıyla masaya yatırılıp somut davetlerin yapılamamasının yarışta Sivas´ı geride bırakabileceğini ifade ediyorlar.

Seçime ramak kala Rıfat HİSARCIKLIOĞLU´nu şehre davet edip getiren STSO BAŞKANI Osman YILDIRIM´ın, var olan dostluğunu YERLİ OTOYU Sivas´a kazandırmak için kullanmasının zamanının geldiği yorumları yapılıyor.

Uzman bir ekibi, en kısa zamanda hazırlayarak ANKARA bağlamlı lobi faaliyetine geçilmesinin zaruret olduğu bilinirken, Belediye ve STSO´nun da somut öneriler ile yatırımcıları aydınlatıp şehrin cazibelerini ortaya koyması gerektiği vurgulanıyor.

Bu arada seçimlerde genelde dolgu malzemesi olarak düşünülen STK´ların da en kısa zamanda YERLİ OTO için lobi oluşturup şeheirlerine bir fayda sağlamaları ümit ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Yerli Kaçırılmamalı