Tarih: 20.11.2017 18:56

Yerli OTO SİVAS´ta Üretilmeli

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

TÜRKİYE yerli otomobil fikrine odaklanmışken, bu fikrin hayat bulmasını sağlayacak en ideal ilin SİVAS olduğu belirtiliyor. TÜRKİYE´nin ortasında herhangi bir savaş veya olağanüstü durumlara karşı en güvenilir yer olan SİVAS, aynı zamanda zengin maden yatakları ile de yerli otonun ham maddesini oluşturacak olması ile de önemli bulunuyor.

DİVRİĞİ demir çelik ve demir yatakları, Sivas Demir Çelik Fabrikası gibi iki önemli tesis ile kaliteli çeliğin üretilip, TÜDEMSAŞ gibi köklü bir müessesi olan SİVAS, yerli oto fabrikalarını en hak eden şehir olarak öne çıkıyor.

Aynı zamanda ESTAŞ gibi bir dünya devinin de bu şehirde olması SİVAS´ı bir adım daha öne alıyor. 40´ın üzerinde ülkeye ihracat yapan ESTAŞ, pek çok ünlü otomobil markasının da en çok tercih ettiği üreticiler arasında yerini alıyor.

AR-GE´birikimi ve dünya pazarı tecrübesi ile yerli oto fikrini ete kemiğe büründürme gücü olan ESTAŞ´ın deneyimlerinin de görülerek, yatırımcıların SİVAS fikrini ele almaları gerektiği vurgulanıyor.

Yerli otomobilin hangi ilde üretileceği hala belirsizliğini korurken, geniş arazisi,yerli otomobil düşüncesine katkı sunacak insan gücü,hammadde ve Ar-Ge alt yapısının değerlendirilmesi durumunda bakir olan SİVAS´ın, ülke ekonomisine katkı sunmaya namzet illerin en başında geldiği görüşleri dile getiriliyor.

MARMARA Bölgesi´nin sanayi ve ticarette öncü olduğu ve artık bu tür devasa yatırımların Orta Anadolu´ya kaydırılması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, hem göçün bu nedenle engelleneceği hem de stratejik iller oluşturma fikrinin gerçekleştirileceği görüşlerini ifade ediyorlar.

DEMİRYOLLARI AĞI, Karadeniz AKDENİZ Bağlantı yolu, Lojistik Köy,Hızlı Tren Güzergahı gibi, DOĞU BATI, KUZEY GÜNEY geçiş hatlarının kesiştiği yer olan SİVAS´ın yerli otomobil fikrine en ideal il olduğu ve hükümetin de bu yönde bir düşünceyi ortaya koyarak, bu yatırımın SİVAS´ta yapılması gereği şehir kamuoyunda sıklıkla dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —