Tarih: 26.02.2019 20:40

Yeşil SİVAS Yeniden!

Facebook Twitter Linked-in

Doğanın insanımız için ne kadar önemli olduğunu anlasakta doğru adımlar ufak olsa da yanlış adımlarla doğaya yani canlılara ne kadar büyük kötülük yaptığımızın tam olarak farkında değiliz.
Türkiye´nin yüzölçümü bakımından en geniş üç ilinden bir tanesi olan şehrimiz nerede ise tamamı bozkır üzerinde olup özellikle il merkezindeki yıllardır kişisel rant ve çıkarlar doğrultusunda inşa edilmiş beton yığınlarının esiri olmuş nefes olacak yeşil alanlar oluşturulmamıştır.
2005 yılında dönemin başarılı Valisi Hasan Canpolat´ın önderliğinde Yeşil Sivas projesi kapsamında 1 milyon hedefindeki ağaç için tüm kurumlarıyla fidan dikimleri yapılmıştı.
Ancak Canpolat´ın gidişinden sonra Belediye Başkanlarının değil Valilerin egemen olduğu şehrimize son iki döneme kadar basiretsiz Valilerin atanması başlatılan bu projelerin de sonu olmuştu.
Şehir ve dünya için büyük önem taşıyan yeşil Sivas projesi Vali Salih Ayhan´ ın öncülüğünde Tema vakfının da katkılarıyla geleceğe  yatırım yapılabilir.
Yarım bırakılan bu projenin devamı niteliğinde veya yeni bir başlangıçla Yeni evlenen her çiftin isminin verildiği bir ağaç, yeni doğan her bebeğin ismiyle dikilecek ve onunla birlikte büyüyecek bir ağaçla kısa sürede yeni yeşil alanlar oluşturulabilir.
Böyle bir proje için bozkır bir alana nikah salonu taşınsa ve hemen çevresinde bu proje başlatılsa şehre katma değer sağlayacak en özel proje olabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —