Tarih: 22.04.2018 14:24

Yeter ki Çocuklar GÜLSÜN!

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS´ta, eğitim öğretim anlamında önemli çığırlar yıllardır atılmaya devam ediyor. Ülkenin geleceğinin eğitimde olduğu bilinci ile hareket eden eğitimciler, olumsuzluk ve imkansızlık handikabına kapılmadan bir birinden güzel farkındalıklara imza atıyorlar.

Eğitimde MEDYA OKUR YAZARLIĞI alt yapısının ilk çalışmaları 2000 yılından itibaren süreli baskılı OKUL GAZETELERİ ile başlatılıp ULUSAL BASINDA yer alıp TÜRKİYE´ye örnek teşkil ederken, aynı zamanda İlkokul 1.sınıftan itibaren okuma kültürü kazandırma medeniyet farkındalığı çerçevesinde çıkarılan KİTAPLAR da yine ?Eğitimde İyi Örnekler? perspektifinde beğeni ile yol almaya devam ediyor.

SİVAS´ın eğitim geleceğine bir birinden güzel örnekler ile önemli katkılar sunan eğitimciler, şehrin eğitim ufku ve çıtasının da yükselmesinde önemli paya sahipler.

Bu bağlamda SİVAS merkez Danişment İlkokulu´nda güzel bir örnek yaşandı. Eğitimci Yazar Osman ÇELİK´in şahsi gayret ve sosyal çevre etkileşimi ile şehrimizde faaliyet gösteren başarılı bir firmanın hediye ettiği 32 adet tablet bilgisayar öğrencilere dağıtıldı.

Okuma yazmayı SİVAS´ta ilk önce öğrenen İlkokul 1.sınıf öğrencilerine okuma hediyesi olarak verilen tablet bilgisayarları alan öğrenci ve velilerin mutlulukları gıpta ile izlendi.

Tablet bilgisayarların kontrollü kullanımı konusunda da görüş birliği içerisine varılırken, günde 45 dakika kadar kullanılması öngörülüp bilgisayarların bu süre zarfına şifrelendiği öğrenildi.

Hayatlarının en özel ve güzel hediyesini alan öğrencilerin okul sevgisi ve okuma kültürüne daha koşar adım yöneldikleri gözlemlendi.

Öğrencilerin başarılı bir şekilde eğitim öğretim hayatına devam etmeleri durumunda, ileriki yıllarda klavyeli bilgisayarlar ile de eğitim öğretim teşviklerine devam edileceği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —