Tarih: 18.11.2016 20:24

Yetersiz İdareciler Eğitimi Çıkmaza Soktu

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Türk Eğitim Sen çok önemli tespitlerde bulundu. Okulların yönetilemez hale geldiğini dile getiren ERYILDIZ, yetersiz okul idarecilerinin görevden el çektirilmesi isteğine destek verdi.

SİVAS´ın en köklü sendikalarından biri olan Türk Eğitim Sen, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şehirdeki eğitim ve öğretimi haklı olarak eleştiren Sendika Başkanı Nuri ERYILDIZ, Vali GÜL´ün çalışmayan okul idarecilerinin görevden el çektirilmesi açıklamasına destek vererek kamuoyundan olumlu tepki aldı.

ERYILDIZ basın açıklamasında şunları dile getirdi;

?Eğitim-Öğretim kurumları bizim huzura en fazla ihtiyaç duyduğumuz kurumlardır. Eğitim- öğretim kurumlarının birçoğu yetersiz idareciler yüzünden yönetilemez hale gelmiştir. Geldiğimiz süreçte siyasi hırs ve kadrolaşmanın okullarımızı sürüklediği çıkmaz çok açık ortadadır.

2016- 2017 Eğitim- Öğretim yılı başında yapılan okul müdürleri toplantısında sayın valimizin yaptığı açıklamalar kimleri rahatsız etmiş, kimler bu konuda kamuoyu oluşturma çabası içerisine girmiştir? Sayın valimizin çalışmayan, görevini gereği gibi yapmayan okul idarecilerini görevden alma yaklaşımını sonuna kadar destekliyoruz. Bu yaklaşımdan rahatsız olanlar, ilimizde kamuoyu oluşturma çabası yerine görevlerini yapma çabası içerisine girmelidirler.

Türk Eğitim-Sen olarak bu güne kadar eğitimle ilgili eksiklikleri genel değerlendirmelerle gündeme taşıdık. Yerelde yaşanan sıkıntıları konunun tarafları ile çözme yoluna gittik. Geldiğimiz noktada çözüm odaklı yaklaşımımızın anlaşılmadığını görmekteyiz. Çözüm odaklı yaklaşımımız görmezden gelinince bazı konuları kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk. Ümit ediyorum ki burada sizinle paylaşacağımız birkaç konu dikkate alınır, çözüm odaklı yaklaşımımız anlaşılır.? dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —