Yetkililer Göreve!

Yetkililer Göreve!

Sivas İl Tarım Müdürlüğünde yaşanan bir skandal aydınlatılmayı bekliyor. Erol YAVANOĞLU´nun yazılı savunması alınmadan yargısız infaz yapılıp 2015 yılında işten atılarak adeta mağdur edildiği ve üstüne üstlük çok ağır mobbing uygulanması yargıya taşındı.

 

Sivas İl Tarım Müdürlüğü bir iddia ile çalkalanıyor. Kurum personeli Erol YAVANOĞLU, kurum işleyişindeki usulsüz ve haksızlıkları dile getirdiği için çeşitli mobbinglere maruz kaldığı iddiası ile işten atıldığını dile getirdi.

2012 yılında kendisine uygulanan mobbingin ailesine de yansıdığını dile getiren YAVANOĞLU,İl Müdürünün annesini arayarak ?oğlunu Muğla´ya göndereceğiz? diye tehdit ettiğini belirtti.

Yazılı savunması alınmadan 3 yevmiyesi kesilmesinde Ulaş İlçe Müdürü Sevil SARIKAYA, Sivas İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Ferhat BALABAN, İl Müdür Yardımcısı Yücel BEDİR ve İl yetkililerinin bunda etkilerinin olduğu belirten YAVANOĞLU, Sivas Valisi Davut GÜL´den uğradığı haksızlık konusunda yardım etmesini istedi.

Konu ile ilgili Ulaş Kaymakamlığına, Ulaş İlçe Müdürlüğüne,Sivas İl Müdürlüğüne Anayasanın verdiği dilekçe verme ve cevap alma hakkını kullandığını lakin 3 aydır dilekçelere cevap verilmediğini dile getiren Erol YAVANOĞLU, Türkiye´nin bir hukuk devleti olduğunu ve kimsenin keyfi hareket etme hakkına sahip olmadığını vurguladı.

Kendisine özel olarak mobbing uygulanarak, sürgün edildiği ve işten çıkarıldığı dile getiren YAVANOĞLU, kendisinin mağduriyetinin devlet yöneticileri tarafından giderilmesi gerektiğini, haksızlığa kapı açan yöneticilerin de bunun hesabını vermeleri istedi..

Onca baskı ve yıldırmalara dayanamadığı için emekli olmak zorunda bırakılan YAVANOĞLU,kıdam tazminatını da alamadığını borç için kanuna aykırı olarak icraya kesildiğini dile getirdi.

Sivas Valisi Davut GÜL ve yeni Tarım İl Müdürü´nün  mevcut dosyaları inceleyerek uğradığı haksızlığı görmeleri durumunda kendisine hak vereceklerini dile getiren YAVANOĞLU, hakkını hukuk yolu ile de aramayı sürdüreceğini ifade etti.



Anahtar Kelimeler: Yetkililer Göreve